Sto plus: Sve izraženiji problem prosjačenja u Novom Pazaru

Vesti 26. jul 202212:43 1 komentar
Freeimages/bjearwicke (ilustracija)

Problem prosjačenja u Novom Pazaru postaje sve izraženiji, iako je početkom juna iz Gradske uprave Novog Pazara najavljena koordinisana "pojačana aktivnost" na njegovom suzbijanju, zajedno sa policijom, Prekršajnim sudom i lokalnim centrom za socijalni rad, objavio je radio Sto plus.

Prizori dece koja prose i spavaju na javnim površinama u Novom Pazaru mogli su se videti mesecima unazad, ali ih je prethodnih dana sve više, naročito sa dolaskom građana koji žive i rade u inostranstvu.

Pojavu većeg broja prosjaka koji, uglavnom uveče, „okupiraju“ Pešačku zonu primetili su i građani, koji na društvenim mrežama traže reakcije nadležnih organa i konkretne mere za suzbijanje prosjačenja.

Iz Gradske uprave je bilo najavljeno da će početkom jula javnosti predočiti „presek stanja i efekte zajedničkog delovanja“ sa policijom, Prekršajnim sudom i centrom za socijalni rad, što se nije dogodilo.

Na pitanje radija Sto plus o toj temi, iz lokalne samouprave je rečeno da „sastanak na kojem je trebalo da se napravi presek nije održan zbog odsustva načelnika Policijske uprave i direktora Centra za socijalni rad“.

Naveli su i da rešavanje problema prosjačenja „nije u ingerenciji lokalne samouprave“ i da će time moći da se bave kada bude formirana Komunalna milicija.

Novu, „pojačanu i vidljiviju“, akciju na suzbijanju prosjačenja u Novom Pazaru najavili su za period od septembra do kraja godine.

Komentari (1)

Vidi sve komentare