Stojanović: Tužbe Milenijum tima – opomena lokalnim medijima da paze šta rade

Vesti 13. avg 202118:49 > 18:56 11 komentara
N1

Glavna i odgovorna urednica JUGpressa Ljiljana Stojanović rekla je u programu N1 da je protiv nje stigla još jedna tužba za “duševni bol” od strane direktora Milenijum tima Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka. "Ona ne sadrži ništa novo, u međuvremenu su stigle još dve tužbe, takođe za duševni bol, iste kao ona koju sam već preuzela u Beogradu. Za istu stvar smo dobili pet istovetnih tužbi tako da to možemo da tumačimo kao ozbiljan pritisak", rekla je ona.

Kaže da se tužba odnosi na izveštaj sa konferencije za novinare Narodne stranke u Vranjskoj Banji u vezi sa kupovinom tamošnjeg hotela i dodaje da je realno da stigne još jedna tužba za konferenciju za novinare iz Leskovca.

Povezane vesti:

„Kako su me obavestili naši pravnici, videli su da je u četvrtak podnet podnesak, ali ne možemo da vidimo o čemu se radi. Naš advokat kaže da dok ne dobijemo podneske ne možemo da verujemo u to šta saopštavaju. Oni kažu da su otvoreni prema medijima, međutim, kada smo tražili reakciju od njih oni su nam decidno rekli da ne žele da daju izjave i da će samo da tuže medije. Mnogima smetamo, ali 4-6 lokalnih medija je prenosilo tu konferenciju“, rekla je Stojanović.

Navodi i da iz Milenijum tima ništa nisu demantovali.

„Mogli su da zatraže mišljenje Saveta za štampu, da li smo nešto prekršili. Vrlo je čudno, nemamo informaciju da li su oni tužili one koji su govorili ono što smo mi preneli. Oni su najpre tužili medije, a tek posle su možda tužili nekog iz Narodne stranke“, rekla je urednica JUGpressa.

Ističe da situacija već utiče na rad lokalnih medija.

„Označeni smo kao medij koji je protiv vlasti, ne dobijamo lokalne projekte, zabrinjava kako ćemo nastaviti da radimo, moramo da isplaćujemo plate, honorare. Ovo je opomena lokalnim medijima da paze šta rade, da je poželjno da ne rade svoj posao i da ne izveštavaju sa konferencija za medije opozicionih stranaka, manji je broj medija sada na tih konferencijama“, zaključila je Ljiljana Stojanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare