Stojčić: U toku poslednja faza rekonstrukcije Skadarlije

Vesti 02. feb 202113:03 3 komentara
N1

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da je u beogradskoj boemskoj četvrti Skadarlija u toku poslednja faza rekonstrukcije, kao i da se središnji deo Skadarske ulice sada prvi put obnavlja.

On je rekao da se radovi finansiraju iz gradskog budžeta a da su nosioci radova gradska javna preduzeća, tako da nije bilo posebnih nabavki, već je u pitanju redovan program uredjenja pešačkih i saobraćajnih površina, saopštio je Beoinfo.

povezane vesti

Stojčić je istakao da se koristi period hladnijeg vremena kako bi u potpunosti bila završena rekonstrukcija Skadarlije.

„Takođe smo iskoristili ovu priliku da uklonimo bašte zato što su pojedine postavljene već decenijama, a taj posao nije urađen u skladu sa propisima po pitanju uređenja i gabarita. Očekujemo da u naredna tri meseca bude završena rekonstrukcija središnjeg dela Skadarlije, gde se nalaze krupniji obluci i kocke, kao i bočne strane, to jest trotoari sa sitnijim oblucima na kojima će se, kao i do sada, nalaziti bašte, ali će to morati da se uradi po svim postojećim propisima koji važe za Skadarliju“, rekao je Stojčić.

On je naveo da će bašte svih kafana na Skadarliji biti unificirane, a dizajn i projekat prilagodjeni boemskoj četvrti, najvažnijem kulturno-istorijskom delu Beograda kada je turizam u pitanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare