Stojčić: Zemljište PKB-a na Paliluli neće biti prenamenjeno u građevinsko

Vesti 13. apr 202318:54 6 komentara
marko stojčić
Beoinfo

Gradski odbornici su usvojili nekoliko planskih dokumenata, od kojih je, prema rečima glavnog urbaniste Marka Stojčića, najvažniji Plan generalne regulacije za područje Gradske opštine Palilula van obuhvata generalnog urbanističkog plana Beograda, saopštio je Beoinfo.

Stojčić je rekao da Plan detaljne regulacije za područje Gradske opštine Palilula van obuhvata generalnog urbanističkog plana Beograda „pokriva“ ogroman deo grada koji nema plansku dokumentaciju.

„Кada je počela izrada tog plana, što je bilo pre bezmalo 15 godina, postavljalo se pitanje da li bi čitav prostor koji je zauzimao PКB trebalo da bude proglašen za građevinsko zemljište ili ne. Ovaj Plan je potvrdio da je odgovor na to pitanje odričan. To znači da na snazi ostaje poljoprivredna namena tog zemljišta. Ovaj Plan se odnosi i na naselja koja se nalaze severno od Кovilova, a ljudima kojima tamo žive će omogućiti razvoj svega onoga što im je potrebno za život. Svi detalji nisu mogli da budu obuhvaćeni Planom generalne regulacije, već je potrebno da se izrađuju planovi detaljne regulacije“, rekao je Stojčić.

Usvojene su Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu Vojvode Stepe, gradska opština Voždovac. Takođe, usvojen je Plan detaljne regulacije za igradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO „Cerak“ i TO „Miljakovac“ Gradska opština Rakovica.

Odbornici su usvojili Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za spajanje toplovodnih mreža grejnih područja Кaraburme, toplane „Mirijevo“ i toplane „Višnjička banja“, gradske opštine Palilula i Zvezdara.

Gradski odbornici usvojili su danas i odluku da se jednostrano raskine ugovor sa Kentkartom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare