Stojković: Kad vidimo sporazume potpisane u Berlinu tablice su kamenčić problema

Vesti 07. nov 202220:55 5 komentara
N1/arhiva

Profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković ocenila je da pitanje automobilskih tablica na severu Kosova nije mali problem, ali da je "kamenčić problema" kada se sagledaju sporazumi koje je nedavno u Berlinu potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić i kada se "poređaju sve inistitucije koje je kosovskoj vlasti predao predsednik Aleksandar Vučić".

Stojković, koja je bila kandidat na predsedničkim izborima ispred koalicije „Moramo“, ponovila je za list Danas povodom Vučićeve kritike njene izjave o registarskim tablicama, da je to „kamenčić problema“ kada uvidimo da je naprednjačka vlast prepustila vlasništvo nad javnim preduzećima i zemljom na Kosovu.

POVEZANE VESTI

„Nisam, naravno, gledala šta je o svemu rekao Aleksandar Vučić, ali mogu da zamislim interpretaciju punu laži i spinova. Ne mislim da su za stanovnike Kosova sve ovo mali problemi, ali sam sigurna da bi tablice svakako morale biti maleni problem u odnosu na sve gore pobrojano“, rekla je Stojković.

Dodala je da su „medijsko spinovanje, zastrašivanje i dodatno zaluđivanje naroda način na koji radi Vučić“, koji je kako je rekla, podigao priču o tablicama na nivo oružanog sukoba i o dronovima kao najvećoj pretnji srpskoj državi da bi „zabašurio potpisivanje sporazuma u Berlinu i potopio pitanja o svemu što jeste uradio“.

„Takva retorika je namenjena njegovoj publici i podizanju mržnje prema opoziciji. Rasturio je normalnost u Srbiji i zaoštrio odnos prema svakoj analizi na koju svi imamo pravo“, kazala je Stojković i istakla da je „Vučićev način vladanja propagandna manipulacija – opasna za svakog u opoziciji i svakoga ko kritički misli, a odlična za njega i njegovu kliku“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sinoćnjem obraćanju javnosti komentarisao je izjavu Biljane Stojković koja je ranije povodom krize na severu Kosova zbog zahteva Prištine za zamenu registarskih tablica, rekla da je to „za ceo proces samo kamenčić na putu“, i da „preregistracija tablica na Kosovu ne zaslužuje ovakvu reakciju, napuštanje kosovskih institucija i toliko dizanje tenzija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare