Stojković o napadu Brnabić na TV N1: Ništa neobično, nema pristojnosti u vlasti

Vesti 03. nov 202109:34 > 10:07 12 komentara
N1

Profesorka beogradskog Univerziteta Biljana Stojković ocenila je u Novom danu da su jučerašnje optužbe premijerke upućene TV N1 dokaz "nemanja pristojnosti u vlasti", da to "ništa nije neobično", kao i da je Srpska napredna stranka "ubila politiku" u našoj zemlji.

„Sve ovo što je nekada bilo politika, javni govor, odluke, razumevanje stanja stvari i odluke koje treba da vode državu, to sada više nemamo. Nema politike u Srbiji. On (Vučić) je ubio i Srpsku naprednu stranku, jer postoji samo on, a ubio je i opozicione stranke u Srbiji“, rekla je Stojković.

Povezane vesti

Dodaje da sada „imamo samo jednu grupu diletanata koji imitiraju ili glume politiku“.

Ocenjuje da je nastup premijerke na jučerašnjoj konferenciji za štampu bio nastup partijske radnice a ne predsednice vlade.

„Svi su oni partijski radnici. Ne razumeju šta znači biti političar i imati neku funkciju. To ne postoji više u Srbiji. Ne postoji ni elementarna pristojnost. To su ljudi koji uopšte ne znaju šta treba da rade“, istakla je ona.

Podsetila je da je premijerka Brnabić za napad na TV N1 upotrebila stručno mišljenje Radana Stojanovića koje je iskazano u programu polovinom ove godine, kada je još uveliko razmatrano i polemisano da li je potrebna treća doza vakcine protiv koronavirusa.

„On se bavio time koliko se bavi polemika o tome. Konačno, to nije  ni N1, nego stručno mišljenje u tom trenutku. I to je zaista skaredno. Čini mi se da svi naprednjaci vode isključivo stranačku politiku, rade isključivo šta im se kaže, a to se vidi i u Skupštini Srbije. Oni ujutru dobiju temu, i onda svi razglabaju o toj temi, samo malo imaju slobode da biraju reči, ali se sve vrti oko iste teme“, smatra Stojković.

Krivična prijava protiv Lončara i Brnabić

Ona je povodom vesti da su Skupština slobodne Srbije i DS podneli krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog „sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv zdravlja ljudi, kao i zloupotreba službenog položaja“.

„Jasno je da je Ana Brnabić prekršila zakon. Kada se proglasi epidemija, tada bi trebalo u Srbiji  da stupi na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Takođe je važno da celu politiku koja se vodi oko pitanja pandemije po ovom zakonu treba da vodi Republička stručna komisija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, Zavod za javno zdravlje, ministar zdravlja, kao i lokalni zavodi zua javno zdravlje. Nadležnost vlade je da obezbedi sredstva za sve ono što odluči Republička stručna komisija… A mi imamo Krizni štab potpuno mimo zakona“, istakla je ona.

Stojković je navela da su se predstavnici vlasti tokom pandemije ponašali mimo zakona, kao i da je kao posledica došla situacija sa velikim brojem mrtvih i zaraženih građana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare