Stojković: Stranka Zajedno nije nestala, osniva nove odbore

Vesti 17. jun 202409:08 9 komentara
N1

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković izjavila je da ta stranka nije nestala, već da osniva nove odbore i povereništva.

Dodala je da čin raspuštanja odbora te stranke zbog odluke da izađu na lokalne izbore nije bio lak, ali je bio neizbežan, jer je „zadirao u samu suštinu principa za koje se zalažemo“.

Stojković je u autorskom tekstu za list „Danas“ kazala da se stranka Zajedno rukovodila alternativnim pristupom i prilikama decembarskih i junskih izbora, te da je na prvim učestvovala samo u lokalnim sredinama gde je već imala osnovne partijske odbore.

„Junske izbore smo propustili. Smatrali smo da u ogranizaciji Aleksandra Vučića, a sa decembarskim iskustvom neverovatne krađe glasova, izbori to zapravo nisu. Verovali smo da ulazak u takav proces nije ništa drugo do izdaja građana“, navela je ona.

Stojković je ocenila da bi na izborima osvojili poneko odborničko mesto u opštinskim skupštinama, ali da bi to predstavljalo „saučestvovanje u lopovskom sistemu, odnosno legitimizaciju i odobravanje iluzije sistema“.

Dodala je da ukoliko „slabašna opozicija koristi izbore da bi napravila odbore tamo gde ih nije imala, to nosi brojne pogrešne ishode“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare