Otac: Štrajkujem glađu zbog deteta – da dobije lek koji će mu umanjiti bol

Vesti 13. avg 202118:57 > 19:23 69 komentara

Nemanja Popović, otac dvogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije, došao je danas ispred zgrade Ministarstva zdravlja u Nemanjinoj ulici gde će početi štrajk glađu. Njegovom sinu nije dopušteno da prima eksperimentalnu terapiju kanabioidima bez THC-a, koja bi mu ublažila bolove.

Dečak se nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici u Novom Sadu i na respiratoru je već osamnaest dana. Ističe da bi terapija pomogla detetu i olakšala bolest, ali da lekari ne pristaju na primenjivanje iste ukoliko, kako kaže, lek nema etiketu – odnosno da je registrovan u Srbiji.

Zbog pandemije koronavirusa otac dete nije video od kada je primljeno u bolnicu pre dva meseca.

„Ja sam morao danas da dođem i da pokrenem štrajk glađu, nadam se da će neko imati sluha da izađe i da komunicira sa mnom. Velika problematika oko svega je što ja dete ne mogu da izvučem iz bolnice, jer će umreti u transportu, ne mogu da ga odvedem u drugu državu gde mogu to da raduim… Ja sam u šahmat poziciji kao i ti doktori tamo. Želim da pozdravim dokora barišića koji je fantastičan čovek, koji mi svakog dana dete održava u životu. I kad on dežura, ja mogu da spavam“, kaže kroz suze Popović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare