Student povređen, tvrdi da ga je na Šodrošu udario policajac, objavljen i snimak

Vesti 20. okt 202219:40 17 komentara

TV N1 došla je u posed snimka na kom se vidi kako policajac kreće da udara učesnika protesta na Šodrošu u Novom Sadu, tokom protesta građana koji je održan juče.

Mladić od 21 godine, inače student iz Beograda, zatim se javio, u KC Vojvodine, navodeći da je zadobio udarac pesnicom u desno oko.

U lekarskom nalazu stoji da je imao blagi hematom na glavi sa ogrebotinom na koži dužine oko 10 milimetara.

Pivatna arhiva

Podsetimo, na Šodrošu je već danima napeto, jer građani protestuju protiv izgradnje mosta na delu koji je njihova prirodna oaza. U utorak je policija uhapsila desetak aktivista koji su pokušali da psreče kinesku firmu da nastavi sa radovima, koje je tada uspela da započne. Protestovali su i ispred Policijske stanice u Novom Sadu. Protest je nastavljen i juče, a nešto oko 17 sati došlo je do malog koškanja, kada su aktivisti uspeli da se probiju kroz kordon i sruše deo ograde gradilišta. Bačeno je i nekoliko dimnih bombi. Tom prilikom je na nekoliko mesta porušena ograda, da bi na kraju protest bio okončan hapšenjem četvoro demonstranata.

Pročitajte još:

Aktivisti „Šodroš survivor kampa“ naveli su da je jutros na obalu Dunava, na Kameničku adu u Novom Sadu, stigla mašina „Milenijum tima“, koja bi na tom prostoru trebalo da obavi deminiranje.

Aktivisti su pozvali građane da u što većem broju dođu i pomognu u odbrani Kameničke ade.

„Radovi su u toku, počeli su pre nekih sat vremena. To je drobilica, koja doslovno melje sve pred sobom“, naveo je Marko Oljača, aktivista za N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare