Studenti beogradskog Ekonomskog fakulteta pobednici na međunarodnom takmičenju

Vesti 31. jan 202313:15 1 komentar
Promo/Ekonomski fakultet

Studenti druge godine beogradskog Ekonomskog fakulteta Ilda Đukić, Mina Tomić, Petar Ilić i Mihajlo Šipić pobednici su međunarodnog takmičenja u rešavanju studije slučaja.

Takmičenje „High Bridge Global Case Competition 2023“ realizovala je konsultantska akademija „High Bridge“ sa sedištem u Dubaiju, koja se bavi pripremom kandidata za proces selekcije u vodećim konsultantskim kućama.

Na onlajn takmičenju je učestvovalo više od 1.000 učesnika raspoređenih u više od 300 timova, saopštio je Ekonomski fakultet.

Sudije su iz prve runde takmičenja odabrale 16 timova za prolazak u polufinale među kojima je bio i tim studenata Ekonomskog fakulteta, sa zadatkom da osmisli i plasira on-boarding trening za novozaposlene pripadnike generacije Z.

Nakon uspešno savladanog polufinala i plasmana u finale, tim je prezentovao rešenje ispred panela ex-MBB konsultanata, a detaljna analiza i rešenje su ih doveli do prvog mesta.

Prema rečima Ilde Đukić, najveća prednost beogradskog tima je bio detaljan pristup uz opsežno istraživanje.

„Želeli smo da dodamo vrednost tako što nismo dali generalnu preporuku, već razradili detaljan plan njene realizacije, od samih veština do rasporeda aktivnosti i partnera sa kojima će akademija sarađivati kako bi integrisala veštačku inteligenciju u svoj program obuke“, kazala je ona.

Rekla je i da je sudije posebno oduševila detaljna analiza troškova, koja je, kako je ocenila sa kreativnošću rešenja i kvalitetom prezentovanja, na kraju donela pobedu.

„Potrudili smo se da učinimo obuku što zanimljivijom generaciji Z i adekvatnom za rad koji ih čeka na poslu“, kazao je Mihajlo Šipić.

Dodao je da je zadatak zahtevao da bude predložene kreativno rešenje i da se izračunaju troškovi potrebni za njegovu realizaciju.

„Znali smo da će na takmičenju učestvovati studenti iz celog sveta tako da smo bili dodatno motivisani da što bolje rešimo studiju slučaja, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare