Više hiljada studenata na žurkama u Beogradu i Novom Sadu, bez poštovanja mera

Vesti 04. apr 202120:53 > 05. apr 2021 12:19 383 komentara
N1

Nekoliko hiljada studenata okupilo se u dvorištu Studentskog grada kako bi proslavili Dan studenata, 4. april. Okupljanje je, prema rečima onih sa kojima je razgovarala reporterka N1, bilo spontano. Nova.rs javlja da su se okupili i studenti u Novom Sadu.

U Beogradu se okupilo nekoliko hiljada studenata, oni ne nose zaštitne maske, a nema pripadnika policije, niti komunalne milicije.

Studenti sa kojima je naša reporterka razgovarala kažu da su se tokom dana dopisivali preko Facebook grupe koja broji oko 60.000 studenata i da se vodila polemika da li da se okupe ili ne, pa da su posle toga dolazili spontano.

Studenti su se već nekoliko večeri okupljali na istom mestu i policija ih je oko ponoći rasterivala, pa pretpostavljaju da će se to i večeras dogoditi.

Okupljeni su doneli zvučnike i piće, čuje se glasna muzika, javlja naša reporterka.

Na skupu nije vidljivo prisustvo obezbeđenja Studentskog grada.

Studenti, Studentski grad Studenti, Studentski grad
N1
Studenti, Studentski grad Studenti, Studentski grad
N1
N1

Kada je reč o merama, većina studenata ne poštuje ni propisanu razdaljinu.

Okupljanje je počelo oko 18 sati kada je, kako su preneli mediji, na licu mesta bilo oko 10 pripadnika obezbeđenja Studentskog grada, ali njih nije bilo kada je stigla ekipa N1.

I studenti iz Novog Sada u nedelju uveče su se okupili u kampusu, a može se čuti da se vesele uz novi hit “Neće gara da primi vakcinu”, koji su pre nekoliko puštali i građani okupljeni oko spomenika Stefanu Nemanji, piše „Nova.rs“.

Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović i u njegovu čast ovaj dan se i obeležava.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare