Studentski grad biće obnovljen i proširen, traži se arhitektonsko rešenje

Vesti 27. jul 202213:131 komentar
N1

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, raspisalo je javni međunarodni jednostepeni arhitektonsko-urbanistički konkurs za uređenje kompleksa, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih smeštajnih kapaciteta u kompleksu Studentski grad u Novom Beogradu.

„Izgradnja novih kapaciteta u Studentskom gradu deo je napora Ministarstva da se unapredi studentski standard u Republici Srbiji“, rekao je resorni ministar Branko Ružić.

On je naveo da u okviru projekta Studentsko stanovanje, koji Ministarstvo realizuje uz podršku Razvojne banke saveta Evrope CEB, obezbeđeno je 48,5 miliona evra za izgradnju novih i rekonstrukciju i dogradnju postojećih studentskih domova.

U prvoj fazi, osim novog objekta u Studentskom gradu, uložiće se sredstva za završetak Studentskog doma u Nišu, čime je obezbeđeno ukupno 1.400 novih mesta u studentskim domovima u ta dva univerzitetska centra, rekao je Ružić.

Plan je da objekat studentskog doma u Studentskom gradu u Beogradu, za koji je raspisan javni međunarodni arhitektonsko-urbanistički konkurs, bude površine oko 24.000 metara kvadratnih, sa ukupno 1.000 novih mesta za smeštaj studenata.

Komentari

Vaš komentar