Stupar: Atrofija zahvatila režim i Vučića, on ne može više da pokrene masu

Vesti 31. dec 202118:04 34 komentara
N1

Novinar Slobodan Stupar kaže da ćemo 2021. godinu pamtiti po predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, "njega ću prvog pomenuti da se ne bi naljutio", po havariji u Termoelektrani Nikola Tesla, "po imbecilima koji su prolazili, dolazili i ulazili u vladu". Navodi da ima utisak da je "atrofija zahvatila režim i samog Vučića" i dodaje da "sve ima svoj kraj, iščilelo je, potrošeno, Vučić ne može više da pokrene masu, ona bleji, teško ih je uterati u autobuse, sendvič više nije mamac".

Ocenjujući da Srbija nema demokratski potencijal, odnosno da je on nula, Stupar u Danu uživo na TV N1 kaže da nema mesije, niko ne može da nas spasi, odnosno eventualno „mogu da nas spasu neke nove generacije koje nisu opterećene našom istorijom od Kosova i pre Kosova, nego shvataju gde smo u odnosu na Evropu“.

Povezane vesti

„Mi smo tužna mrlja evropska, mi ako ne budemo često išli u inostranstvo nećemo više znati da koristimo WC. Propadanje je jedini kontinuitet koji imamo u poslednjih 40 godina i stalno govorimo da dna nema“, poručuje Stupar.

Dodaje da se s druge strane nešto u svetu menja, „i postoji potreba da i nas ućutkaju jer im smetamo“.

„Nada mi je da će jednog dana neko ne da udari šakom u astal, nego šljagom u glavnog i da kaže – tako, tako, tako i tako“, navodi Stupar i dodaje da je Vučić proizvod bivše nemačke kancelarke Angele Merkel koja je „inicirala i podržavala stabilokrate“.

Smatra da je ona „pripomogla da se Vučić izvuče iz svakog problema“.

„Odlaskom Merkelove mislim da se njemu sve srušilo“, ocenjuje Stupar.

Na pitanje šta je bila cena te pomoći nemačke kancelarke, on navodi da je to bilo „davanje fantastičnih uslova za otvaranje raznoraznih fabrika“.

„Dođeš sa prljavim kapitalom, opereš ga, dobiješ jeftinog radnika i zakonske uslove koji su drugačiji od naših regularnih zakona, da može da već sutra podigne sve pare i ode i bez zdravo. To nema nigde. E to što nigde nema, neće više biti ni u Srbiji, i to je problem Vučića“, ocenjuje Stupar.

Na konstataciju da je veliko nezadovoljstvo građana u ovoj godini izazvala ekologija i na pitanje može li građanski aktivizam da dovede do promene u društvu, Stupar komentariše današnju izjavu Vučića da ukoliko bi izbacili Rio Tinto morali bismo da platimo milijardu evra „zbog onoga što su oni potpisali“, Stupar navodi da se „ovde igra neka veća igra, neko je možda uzeo pare od Rio Tinta, neko se obavezao, Rio Tinto je, što bi rekli srpski nacionalisti, gori od najgore Amerike“.

On ističe da su građani prilično osvešćeni da je na delu prodaja zemlje, vode i vazduha.

„Atrofija je duboko odmakla, njega (Vučića) se više niko ne boji, ovaj sistem počiva na kilavoj sili i ogromnoj laži“, zaključuje Stupar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare