Subota Dan D, da li će Vučić smeti da „udari“ i na državne funkcije Stefanovića?

Vesti 27. maj 202119:09 > 23:4164 komentara

Hoće li subota 29. maj biti Dan D za celu Srpsku naprednu stranku ili samo za jednog njenog člana - Nebojšu Stefanovića? Zna se za kog će taj dan sasvim izvesno biti prekretnica, a nije Stefanović. Aleksandar Šapić i zvanično će postati naprednjak. Šta je potencijalna pozadina ove rokade?

I to bi bilo to, pa da se pozdravljaju. U subotu ga niko neće grliti, a ruke koje su mu onomad aplaudirale glasaće da se Nebojši Stefanoviću oduzmu sve partijske funkcije. To bi mogao biti jedan od scenarija na glavnom odboru SNS-a.

„Kada se pomene SNS u poslednje vreme, u svim medijima, najviše se priča o Nebojši Stefanoviću. Ali nije Srpska napredna stranka priča o Nebojši Stefanoviću“, rekla je funkcionerka te stranke Zorana Mihajlović.

povezane vesti

Nije Srpska napredna stranka priča o Nebojši Stefanoviću, ali se glavni odbor u subotu organizuje upravo zbog njega, uveren je politikolog Boban Stojanović. Još uvereniji je da mu ne gine smena s mesta šefa beogradskih naprednjaka i člana Predsedništva, ali da na državne funkcije Stefanovića Vučić neće smeti da udari.

„Zašto ne verujem da će se to desiti, razlog je i to što je Stefanovića na mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost imenovao lično Vučić i on lično može da ga razreši. To nije ni partijska funkcija, niti partija delegira nekakve kadrove, to je isključivo odluka predsednika republike, jer da je Nebojša Stefanović zaista umešan u prisluškivanja i u ugrožavanje bezbednosti predsednika, a da Vučić sme da ga smeni on bi to prvo uradio sa te pozicije sekretara Saveta, a posledično i s mesta ministra odbrane. Pošto se o tome ne razgovara, mislim da je cela ova priča da SNS odbor u Beogradu bude očišćen od Stefanovića, pred izbore u Beogradu“, ističe Stojanović.

„Šapić, Šapić, Šapić i pogodak!“, tako je zvučao deo snimka sa jedne vaterpolo utakmice…

Pravo u mrežu SNS-a gde mu se smeši funkcija potpredsednika stranke, prenosi „Blic“. Sa te pozicije, pišu dalje, Šapić će zapravo upravljati beogradskim odborom, iako ga fromalno neće voditi on, već izvesni Luka Petrović.

Voditeljka K1: Da li ćete reći dobrodošli Aleksandru Šapiću?

„Da, zašto da ne? Znate šta, on je napravio rezultat na Novom Beogradu i mogu svi da govore šta žele, ali ja mislim da su kod nas dobrodošli svi koji su napravili rezultat i imaju energiju da rade, a s druge strane, i nama će vratiti energiju koju smo možda negde i izgubili. Ima i toga“, kaže Zorana Mihajlović.

Znamo ko Šapiću zasigurno neće poželeti dobrodošlicu. Onaj za kog mesta neće biti u timu novokrunisanog naprednjaka.

„I to mi deluje kao neka prestava za javnost, da se sada SNS malčice opere od svega što je radio Goran Vesić, ali siguran sam, imajući u vidu njegovu biografiju i njegovo ulizištvo da će on ili postati ministar ili državni sekretar, ne brinem se ja uopšte za Gorana Vesića“, ocenjuje Boban Stojanović.

Ne treba, kaže naš sagovornik, brinuti ni za Zlatibora Lončara i Mariju Obradović protiv kojih su se takođe, kao i protiv Stefanovića, izjasnili pojedini lokalni odbori. Sve su to sporedni glumci, veruje Stojanović, da bi se sa scene oterao drugi glavni. Prvi glavni ujedno je i režiser.

Komentari

Vaš komentar