Subotički odbor SSP: Direktor PU pretio majci i sestri jedne devojčice

Vesti 09. jun 202313:07 3 komentara
N1

Nakon što je do medija stigla priča o miševima i kontaminiranoj vodi u subotičkom vrtiću Poletarac, u javnost su isplivali i novi detalji.

Predsednik subotičkog odbora Stranke slobode i pravde Robert Šebek rekao je na konferenciji za novinare da je sedmog juna tehnički direktor predškolske ustanove „Naša radost“ Veljko Vojnić pozvao na razgovor majku i sestru jedne devojčice, za koje sumnja da su bile u kontaktu sa medijima, i pretio im krivičnom prijavom zbog narušavanja ugleda ustanove, kao i zabranom ulaska u bilo koji vrtić u Subotici.

SSP je novinarima predočio i lekarski izveštaj iz kog se vidi da je jedno dete 25. aprila prenoćilo u bolnici, zbog sumnje da je zagrizlo mišomor. Iz te stranke traže momentalnu ostavku tehničkog direktora Veljka Vojnića i hitno sazivanje sednice Skupštine grada sa jednom tačkom dnevnog reda – dešavanja u vrtiću Poletarac.

Podsetimo, subotički Zavod za javno zdravlje 19. maja saopštio je da je voda u vrtiću „Poletarac“, zbog prisustva fekalnih bakterija, neispravna za piće. Ubrzo se saznalo i da u toj predškolskoj ustanovi ima miševa – i živih i mrtvih. Ni za jedan od dva problema roditelji međutim, nisu znali – jer ih o tome uprava predškolske ustanove nije obavestila.

N1 i dalje čeka odgovore na pitanja koja su upućena upravi predškolske ustanove „Naša radost“.

Pročitajte još

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare