Sud odbio prigovor Telenora

Vesti 18. feb 202117:23 18 komentara
telenor
N1

Viši sud odbio je kao neosnovan prigovor Telenora na rešenje kojim se odbacuje zahtev za određivanje privremene mere kojim bi se Jugoslavu Ćosiću i Nikoli Stojiću zabranilo dalje objavljivanje praktično bilo kakvih informacija i komentara o planiranoj saradnji Telekoma i Telenora do okončanja ovog spora, pod pretnjom penala od 300.000 dinara za svaku takvu objavu. Viši sud je prethodno 8. februara odbacio Telenorov zahtev, a sada potvrdio.

Telenor doo je 5. februara Višem sudu u Beogradu podneo tužbu za naknadu štete protiv Jugoslava Ćosića, Nikole Stojića i Adria News doo iz Beograda, zbog navodne negativne medijske kampanje protiv Telenora u vezi sa planiranom saradnjom Telekoma i Telenora.

Tužbom se zahteva da tuženi solidarno plate Telenoru na ime naknade štete iznos od skoro milion evra. U tužbi se navodi da su televizija i sajt N1 objavili ogroman broj neistinitih informacija o Telenoru u vezi sa njegovom planiranom poslovnom saradnjom sa Telekomom što, navodno, predstavlja negativnu medijsku kampanju protiv Telenora, koja mu je već, navodno, nanela veliku materijalnu štetu.

N1 je o saradnji Telenora i Telekoma izveštavala u skladu s najvišim standardima novinarstva, a svim relevantnim akterima, pa i Telenoru, davala je i daje mogućnost da prezentiraju svoj pogled na ovu temu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare