Sud: Zakazano pripremno ročište u postupku protiv Belivuka i ostalih

Vesti 22. feb 202210:22 > 10:327 komentara
Veljko Belivuk
Pedja Milosavljevic/AFP

Pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu za 8, 10. i 11. mart zakazano je pripremno ročište u krivičnom postupku koji se vodi protiv optuženih Veljka Belivuka i drugih zbog više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica i silovanje, saopšteno je iz suda.

Povezane vesti

„U ovom predmetu umesto dosadašnjeg 5. veća postupaće 6. veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal i to predsednik veća sudija Vinka Beraha Nikićević, članovi veća sudija Vladimir Duruz i sudija Snežana Nikolić Garotić, a sve usled duže privremene sprečenosti za rad prethodno određenog predsednika veća“, navedeno je u saopštenju.

Ročište je zakazano sa početkom u 14.30 časova, u sudnici broj 1.

Optužnica protiv Veljka Belivuka i 29 osoba potvrđena je još u oktobru prošle godine, a tek sada je zakazano pripremno ročište.

Inače, klan Belivuk-Miljković uhapšen je februara 2021 – pre godinu dana. Terete se za najteža krivična dela, među kojima su brojne likvidacije.

Tužilaštvo je proširilo istragu za još dva ubistva, a još jedan član Belivukove grupe je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom.

Optužnica se ne bavi saradnjom ove grupe sa bezbednosnim strukturama. Odvojeni postupci se vode protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića i bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović.

Komentari

Vaš komentar