Suđenje Belivuku: Nove fotografije, priča o roštilju i „ko je tu pametan“

Vesti 23. feb 202311:45 9 komentara

Kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Na ročištu je nastavljeno predočavanje fotodokumentacije okrivljenom saradniku Srđanu Laliću.

Povezane vesti

Prikazane su fotografije stadiona Partizan u Humskoj ulici u Beogradu, koje je napravila policija tokom jedog od uviđaja, nakon hapšenja Belivukove kriminalne grupe.

Prikazane su fotografije ulaza na stadion ispod južne tribine, zatim fotografije unutrašnjih prostorija koje ranije nisu bile prikazana na ovom suđenju. Te prostorije su u jako lošem stanju, neuredne, sa mnogo starih zarđavih stvari, ali su prikazane i fotografije renoviranih prostorija koje su služile kao kancelarije.

Nakon toga Laliću su predočene fotografije velikog broja vozila koja je zaplenila policija, a Lalić je komentarisao sve one automobile za koje zna da su ih koristili članovi grupe i povezana lica sa njima.

Od 50 vozila, Srđan Lalić je prepoznao 20-ak. Reč je o uglavnom skupim automobilima, od kojih su neka i blindirana, a vozili su ih visoko rangirani članovi grupe – Belivuk, Miljlović, braća Miloš i Marko Budimir, ali i sam Srđan Lalić.

Nakon predavanja novih fotografija Srđanu Laliću za njega je pitanja imao Marko Miljković. Miljković je pitao da li je na fotografijama iz kuće u Ritopeku video u dvorištu i roštilj koji je stajao nedaleko od zgarišta na kom su navodno paljene stvari ubijenih žrtava ovog klana, na šta je Lalić odgovorio da se seća.

Miljković: Pa da li je tu Laliću bio neko pametan da kaže da se stvari pale na roštilju, a ne na travi.

Lalić: Malo je tu pametnih bilo.

Miljković: Pa evo mislim na tebe.

S obzirom na to da su na prethodnom ročištu bile predočene fotografije prilaza Dunavu, gde su članovi grupe prema narodima tužilaštva ali i Lalića bacali kese sa ostacima tela svojih ubijenih žrtava, Miljković je više puta insistirao na pitanju da Lalić precizira na koju stranu su se vozili do Dunava – da li na levu ili na desnu stranu.

Lalić bi svaki put na njegovo pitanje odgovorio da su se vozili ka reci. S obzirom na to da je Lalić i dalje insistirao, Lalić mu je rekao: Miljkoviću, da li ti pokušavaš da osporiš da sam ja bio tamo. Ja sad vezanih očiju mogu da dođem preko makadama do tog mesta“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare