Advokatica porodice Kecmanović o parnici: Ovi postupci su suludi

Vesti 22. feb 202416:25 60 komentara

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje roditeljima dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio učenike te škole i radnika obezbeđenja, a više njih ranio.

Reč je o parničnom postupku koji su pokrenule porodice nastradalih zbog naknade nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Svoja svedočenja danas je nastavila porodica Kobiljski, a tu su i svedočenja porodica Asović, Negić i Anđelković.

Ognjen Božović, advokat porodica ubijenih, rekao je da se očekuje da se sutra završi saslušanje tužilaca, a da nakon toga sledi saslušanje tuženih. „I konačno da čujemo kako to da za masakr deset osoba u školi, niko nije kriv“, naveo je.

On je naveo da je danas izneseno jako puno stvari sa stanovništa odgovornosti učesnika, ali i celokupnog društva – kako je došlo do 3. maja i kakva je reakcija bila nakon toga. „Iz samih iskaza roditelja se zaključuje da se ovaj postuak ne vodi radi naknade nematerijalne štete koliko radi utvrđivanja građansko-pravne odgovornosti. Licitiranje iznosima za nas je bespredmetno, jer kao što su roditelji u startu rekli – i ako dobiju te iznose, oni će biti usmereni u humanitarne svrhe“, naveo je advokat.

Marina Ivelja, advokatica porodice Kecmanović, rekla je da je imovina porodice 598.500 evra, da je verovatno da će biti 15, 20 ročišta i da je pitanje da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova, jer, kako objašnjava, prvo moraju da se namire sudski troškovi, advokatski i izvršiteljski troškovi i tek na kraju glavni zahtev – odnosno naknada štete tužiocima.

„Zbog toga smatram da su ovi postupci suludi i da je sud morao da prekine ovaj postupak do okončanja krivičnog, jer je parnični postupak vezan odlukom krivičnog suda“, navela je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare