Suđenje za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića odloženo za 8. april

Vesti 24. feb 202219:39 > 19:51 1 komentar

Glavni pretres u ponovljenom suđenju za paljenje kuće novinara Milana Ivanovića, odloženo je za 8. april. Razlog odlaganja je odsustvo advokatice odbrane Zore Dobričanin Nikodinović zbog bolesti.

Podsetimo, suđenje se ponavlja nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović. Osim njega osuđeni su Aleksandar Marinković i Vladimir Mihailović.

„Mnogo stvari je utvrđeno u prethodnim fazama postupka i postoji ukidajući nalog od strane Apelacionog suda. dakle, to je korito po kojem će se kretati Prvostepeni sud, s tim što, podsećam javnost, Apelacioni sud uopšte nije ulazio u suštinu, nego u neke proceduralne stvari koje nisu ispoštovane. Pretpostavljam da će prvostepeni sudija koji sada sudi otkloniti te stvari i da ćer postupak ići brže“, kaže Predrag Milovanović, tužilac.

Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara i član Radne grupe Srbije za bezbednost novinara Veran Matić izjavio je da je od Milana Ivanovića dobijena precizna informacija koliko je još potrebno sredstava za obnovu.

„Negde oko 25.000 evra su sakupile kolege i građani, u akciji odmah posle paljenja kuće. To je predato Milanu Jovanoviću i mislim da će lepi vremenski uslovi pomoći da radovi počnu i da se završe u razumnom roku“, rekao je Matić.

Komentari (1)

Vidi sve komentare