Sukob aktivista s policijom na Šodrošu, dve osobe privedene

Vesti 24. mar 202309:09 > 09:47 komentara
021.rs

Tokom seče drveća na Šodrošu danas oko 8.40 došlo je do manjeg sukoba policije i aktivista, koji se protive seči, kada je jedan policajac pokušao da uzme zastavu od njih. Policajci su gurnuli nekoliko aktivista, jedan tvrdi da su ga udarili pesnicom, a drugog su oborili na zemlju i legli mu na vrat, javlja portal 021.rs.

Ranije jutros, kineski radnici počeli su da obaraju stabla na novosadskom Šodrošu.

Stotinak policijaca jutros oko šest sati, u opremi za razbijanje demonstracija, pojavilo se na Šodrošu, gde kineski radnici obaraju stabla, čemu se aktivisti protive.

Kako javlja reporter agencije Beta, jedan od aktivista nešto pre devet sati, pokušao je da probije kordon policije zbog čega ga je policija oborila na zemlju, što je izazvalo koškanje među policijom i aktivistima.

Još jedna aktivistinja pokušala je da probije kordon, a zatim su njih dvoje privedeni.

Ostatak aktivista pokušao je da spreči policijsko vozilo da krene, ležeći na putu, ali ih je policija brzo rasterala i aktivisti su odvezeni.

Aktivisti koji se protive izgradnji mosta na toj lokaciji, od juna su na Šodrošu, gde su podigli kamp nakon početka nenajavljene seče dvadesetak stabala.

Jedan od najvažnijih razloga za protivljenje tom „glomaznom projektu“ na tom delu Dunava je, kako tvrde, nepostojanje Studije za procenu uticaja na životnu sredinu, iako je zakonom obavezujuća.

Predviđeno je da u okviru priprema gradilišta novog mosta bude posečeno 140 stabala, piše 021.rs.