Kontrolisanom eksplozijom uklonjena bomba iz kancelarije OIK u Mitrovici

Vesti 06. dec 202221:39 > 23:1715 komentara
Izvor: KoSSev

Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice bačene dve eksplozivne naprave, od kojih je jedna eksplodirala. Tim Kfora uklonio je tokom večeri drugu, neeksplodiranu ručnu bombu, javio je portal KoSSev.

PROČITAJTE I:

EOD tim uklonio je posle 22 časa kontrolisanom eksplozijom napravu koja je pronađena u prostorijama opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, javio je Radio Kontakt Plus, pozivajući se na potvrdu iz Kosovske policije za region sever.

Put ka prostorijama OIK-a koji je prethodno zatvoren, sada je otvoren, a EOD tim se u ovim trenucima pakuje, javio je radio.

Jedinice Kosovske policije i Euleksa obezbeđuju prostorije Opštinske izborne komisije koje su oštećene kada su Srbi sprečili ulazak članova OIK u njihove prostorije, prenosi KoSSev.

Kako je KoSSevu nezvanično rečeno na terenu, a potom i potvrdio neimenovani zvanični izvor, tokom današnjeg incidenta na ove kancelarije bačene su dve naprave od kojih je jedna eksplodirala. Policijski službenici i pripadnici Euleksa obezbeđivali su lice mesta, do dolaska KFOR-ovog tima za deminiranje.

KoSSev

Kosovska policija potvrđuje da njihovi službenici i KFOR-ova jedinica za deminiranje istražuju mesto događaja, kako bi očistili područje.

Podsetimo, Petar Petković saopštio je da su zapravo „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

Demanti Kosovske policije

Izjave predstavnika Kancelarije za KiM su neistinite i tendenciozne – oglasila se Kosovska policija nakon navoda direktora Kancelarije za KiM da su „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

Poručuju da ova institucija želi da uruši „profesionalnu, legitimnu i ustavnu misiju KP u vezi sa sprovođenjem reda i zakona na celom Kosovu“.

Ponovili su navode kosovskog ministra unutrašnjih poslova – da su napad na kancelariju opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice pričinili „maskirani, nasilni osumnjičeni/grupe koji su koristili opasna oruđa, uključujući i ručne bombe jugoslovenske proizvodnje“.

„Kriminalne grupe koje vrše nezakonite radnje kojima narušavaju slobodu i bezbednost građana teže da ove radnje pripišu redovnim jedinicama KP koje svoje dužnosti obavljaju sa velikom odgovornošću“, poručili su.

I oni su podcrtali ono što je Svećlja kazao – da KP intenzivno radi na identifikaciji osumnjičenih lica i sprovođenju istrage za privođenje počinilaca.

Iz KP je još jednom naznačeno da su njihovi službenici danas pomagali čelnicima opštinske izborne komisije u sprovođenju njihovih aktivnosti na severu, u skladu sa zakonom i zahtevom CIK-a.

Komentari

Vaš komentar