Superćelijski front napravio štetu na automobilima, voću i ratarskim usevima

Vesti 13. jun 202422:08 2 komentara
Ball SivaPhoto/shutterstock_

Superćelijski gradonosni front, koji je u zonu odbrane Radarskog centra Bešnjaja (RCB) došao iz pravca Gornjeg Milanovca, izazvao je štetu na automobilima, voću i ratarskim usevima, ali će se precizni podaci o njenim razmerama znati tek sutra, kada nadležne lokalne službe podnesu izveštaje sa terena.

Prema nezvaničnim podacima iz RCB, protivgradni strelci iz opština Knić, Kragujevac, Batočina, Jagodina i Ćuprija dejstvovali su sa velikim brojem protivgradnih raketa i uspeli SU da zaštite poljoprivredne useve na tim područjima.

U RCB je rečeno da su protivgradni strelci iz Knića i Kragujevca prijavili samo pojavu grada, ali da za sada nema zvaničnih podataka da li je bilo veće štete. Takođe su naveli da je činjenica da je grad najviše tukao centar Kragujevca, čiji su se pojedini delovi zabeleli u jednom trenutku.

Pročitajte još:

U Radarskom centru su istakli da je po superćeliji delovano od Gornjeg Milanovca do Despotovca, ali nisu mogli da preciziraju tačan broj ispaljenih raketa, jer će strelci tokom noći i sutra slati izveštaje o „utrošenoj municiji“.

Ranije je iz ovog centra saopšteno da je svih 100 protivgradnih stanica snabdeveno optimalnim brojem raketa i da je uoči današnje neogode na njima bilo između 12 i 14 protivgradnih projektila.

Tokom nevremena koje je u Kragujevcu trajalo od 17:45 do 18 časova padao je grad veličine oraha i palo je 18 litara kiše po metru kvadratnom, zbog čega kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu, pa su poplavljeni delovi ulica i trgova u nižim delovima grada.

Nevreme je pratio izuzetno jak vetar, čiji su udari u pojedinim trenucima bili 65 kilometara na sat.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare