Supruga Muamera Zukorlića o trovanju: Pretili mu od 2006. godine

Vesti 19. apr 202217:21 9 komentara
muamer zukorlić
N1/arhiva

Elma Elfić Zukorlić, supruga muftije Muamera Zukorlića i profesorka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, u intervjuu za list Nova ekskluzivno govori o navodima o trovanju muftije, a koje je nedavno izneo Usame Zukorlić. Zukorlićeva supruga ističe da je informaciju o trovanju saznala iz medija i zahteva ekshumaciju tela kako bi se ustanovila istina, ali i govori o pretnjama koje je svojevremeno, tačnije od 2006. godine, dobijao preminuli muftija.

Elma za list Nova ističe da je navode o trovanju saznala upravo iz medija.

POVEZANE VESTI:

„Kao i svi, informaciju o trovanju mog supruga Muamera Zukorlića dobila sam putem konferencije za medije, što je mene i moju decu jako potreslo i povredilo. Iako je, nakon konferencije, moj sin zahtevao da pogleda analize, odbijen je i od strane porodice više nismo kontaktirani. Kako bi moja deca i ja imali uvid u celokupni proces angažovali smo tim advokata“, navodi Elma Zukorlić, prenosi Nova.rs.

Na pitanje da li je muftija svojevremeno, odnosno pre smrti, dobijao ikakve pretnje, ona ističe da su postojale.

„Od 2006. godine, posebno u periodu udara na Islamsku zajednicu, postojale su izvesne pretnje. Muftija je, vrlo često, govorio o tim pretnjama na medijima na kojima je gostovao. Obezbeđenje od države dobija u momentu kada ga Isil targetira kao osobu koju treba eliminirati. To je sve što ja znam“, ističe ona i dodaje:

„Ako mislite na direktne pritnje, ja nemam takva saznanja“, navodi.

Zukorlićeva supruga navodi i da njihova porodica nije imala saznanja da je život njenog supruga ugrožen. Kako navodi, očekuje da tužilaštvo i policija učine sve da rasvetle okolnosti smrti njenog supruga.

„Od nadležnih organa očekujem da se što pre izvrši ekshumacija i obdukcija i da stručnjaci sudske medicine Srbije, ali i svi drugi stručni timovi koji su uključeni na zahtev drugog dela porodice, nas što pre dovedu do istine“, navodi Elma Zukorlić.

Podsetimo, bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je iznenada u 51. godini života, 6. novembra 2021. godine. Podsetimo, predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, sa članovima porodice, izjavio je da porodica „ima osnovanu sumnju da je muftija Muamer Zukorlić otrovan“.

Opširnije čitajte na Nova.rs.