Supruga Vuka Bojovića protiv izmeštanja Zoo vrta, zvala i Šapića

Vesti 03. feb 202309:32 98 komentara
Beo zoo vrt
Shutterstock

Supruga pokojnog Vuka Bojovića, dugogodišnjeg direktora beogradskog Zoološkog vrta, protivi se izmeštanju Zoo vrta sa Kalemegdana na drugu lokaciju. Ona je rekla da je pokušala da stupi u kontakt sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, ali joj se on nije javio.

Pročitajte još:

„Šokirala sam se kad sam juče pročitala vest da gradonačenik Šapić seli zoološki vrt. Ne znam zašto bi ga izmestili kad funkcioniše najnormalnije. Pokušala sam da stupim u kontakt s njim, međutim, nije mi se javio. Svakako, neću odustati, potrudiću se da dobijem sve informacije u vezi toga, da idemo i do vrha ako treba kako bismo sprečili izmeštanje vrta i sačuvali uspomenu na Vuka“, rekla je za Nova.rs Vesna Bojović, supruga pokojnog Vuka Bojovića.

Gradonačelnik Šapić danas bi trebalo da obavesti javnost o izmeštanju beogradskog zoološkog vrta na novu lokaciju.

Supruga Vuka Bojovića ističe da joj nije jasno otkud odjednom odluka o selidbi vrta.

„Vrt je institucija s tradicijom od skoro sto godina, osnovan je 12. jula 1936. godine na zemljištu koje je bilo u ličnom vlasništu Vlade Ilića, tadašnjeg gradonačelnika. Neverovatno, ali istinito, kad je Vuk pisao monografiju, ja sam to saznala tada. Znači, vrt je osnovan na privatnom zemljištu industrijalca i tadašnjeg gradonačelnika Beograda“, kazala je Vesna Bojović.

Dodaje da je Vuk Bojović ostavio život zbog zoološkog vrta. Zato će se boriti da ostane na istom mestu.

„Vuk je štrajkovao glađu onda kad su prvi put govorili da žele da izmeste zoološki vrt. Zapravo, i počeli su sa izmeštanjem manjih objekata u vrtu. Vuk je svoje zdravlje narušio do te mere da je, nažalost, otišao. Tad se govorilo da se planira selidba vrta negde oko Krnjače u mesto Belo Blato i onda se naravno to zataškalo, sve je stalo jer je on bio spremna da životom brani zoološki vrt“, istakla je supruga najpoznatijeg direktora Zoo vrta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare