„Svaki Darko radi naopako“: Petar Božović o Glišićevoj kritici glumaca

Vesti 25. maj 202314:29 32 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Glumac Petar Božović rekao je da izjava predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića da bi glumci kojima se ne sviđa režim trebalo da "idu negde drugde da glume", ima primese fašizma.

Božović je kazao da osim Srbije nema nijednu drugu zemlju gde bi mogao da živi i radi.

Povezane vesti

„Nemam rezervnu zemlju, a i u moje godine ne znam gde bih mogao da odem. Ovoj vlasti nije bitna kultura, već ko je za koju stranku. Proterivanje glumaca kojima se ne sviđa režim debelo smrdi na fašizam“, istakao je Božović.

Predstavnicima vlasti je poručio da umesto glumaca za serije i filmove angažuju učesnike rijaliti programa „Zadruge“, „Farme“ i „Parova“.

„Osim fakulteta i akademija dramskih umetnosti, u Srbiji postoje i ‘fakulteti’ kao što su ‘Zadruga’, ‘Farma’ i ‘Parovi’, pa neka odatle angažuju vrhunske glumce“, kazao je Božović.

Dodao je da bi bilo korisnije da je novac, koji će biti potrošen za organizovanje mitinga SNS-a u Beogradu, podeljen poljoprivrednicima.

„Umesto borbe za golu vlast, mnogo bi bilo korisnije da je ogroman novac, koji će biti potrošen za organizovanje mitinga, bio podeljen seljacima i poljoiprivrednicima“, ocenio je proslavljeni srpski glumac.

Da je taj Darko Glišić, dodao je Božović, u mojoj partiji, ja bih ga smenio.

„Njegova izjava će izazvati veliki revolt i kod glumaca i kod ljudi koji su politički neopredeljeni. Glumac vremenom, na neki način, postane deo svake porodice, tako će naše proterivanje njima naneti veliku političku štetu. Svaki Darko radi naopako, a naš Darko i zlo i naopako“, naglasio je Božović.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“.

Glišić je, gostujući na televiziji Hepi, kazao da čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vreme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

„Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vreme bivše vlasti, a u vreme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mesečno. A ne valja vam Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negde drugde pa glumite!“, poručio je Glišić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare