Svečlja na Jarinju i Brnjaku: Situacija mirna i stabilna

Vesti 21. avg 202210:18 0 komentara
N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja obišao je u subotu sever Kosoba, uključujući administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, gde se, kako je naveo, sastao s pripadnicima policije i Kfora. On je ocenio da je situacija u tim opštinama mirna i stabilna.

Pročitajte još:

Svečlja je na Fejsbuku napisao da će Priština „sprovesti pravedne i zakonite odluke koje su u skladu s Ustavom“ tzv. Kosova.

„Institucije će nastaviti da obezbeđuju slobodno kretanje za sve građane bez razlike, u skladu sa zakonima na snazi“, naveo je Svečlja, koji je napisao da je u subotu bio u redovnoj poseti severnim opštinama.

Na video snimku se vidi da obilazi dva prelaza, ulazi u policijske stanice, obilazi patrolu KFOR-a, i čak komunicira sa putnicima.

Priština planira da od 1. septembra počne da primenjuje odluku o preregistraciji srpskih tablica u kosovske, kao i o izdavanju ulazno-izlaznog dokumenta za sve koji borave na Kosovu. Beograd se protivi ovim odlukama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastali su se ranije ove nedelje u Briselu, a Vučić bi danas trebalo da se obrati javnosti i iznese detalje sastanka i onoga što je dogovoreno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!