Svećlja na srpskom pozvao na preregistraciju: Ne gubite vreme

Vesti 01. okt 202222:13 komentara
Dželjalj Svečlja
N1

Samo dan nakon što su mediji, pozivajući se na navode kosovskog MUP, objavili da je svega devet osoba preregistrovalo svoja vozila na RKS tablice, građanima se, u Kurtijevom stilu, video porukom na srpskom jeziku obratio kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja, piše KoSSev. Poziva ih na preregistraciju i upozorava da posle 31. oktobra neće moći da upravljaju vozilima sa srpskim tablicama gradova na Kosovu.

Svećlja je objavio video klip na svom Fejsbuk profilu u kojem se obratio građanima na Severu Kosova upravo u vezi sa preregistracijom vozila, nazivajući ponovo KM i druge srpske tablice gradova na Kosovu nelegalnim, piše KoSSev.

Svećlja tvrdi da su na „celom Kosovu građani već započeli sa registracijom“, bez navođenja i koliko je građana to učinilo.

Sa druge strane, građanima koji žive na Severu Kosova poručuje da je dvomesečni proces koji se završava 31. oktobra „poslednja šansa za sve vlasnike vozila sa nelegalnim tablicama – da ih vrate na RKS“.

Naznačio je da proces preregistracije „nudi velike pogodnosti“.

„Počev od registracije vozila starijih od 10 godina kao i izuzeća od carinske takse, administrativne takse u Centru za registraciju vozila, takse za registarske tablice i naknade za opremanje sa sertifikatom o registraciji vozila“, poručio je Svećlja.

Pročitajte još

Ujedno dodaje da je od sada moguća registracija vozila u svim centrima za registraciju vozila bez obzira na prebivalište.

„Zalažemo se za uspešan završetak ovog procesa do 31. oktobra 2022. godine. Stoga vas pozivamo da ovu priliku iskoristite bez gubljenja vremena“, kazao je.

A onima koji ne žele to da učine, poručuje da od novembra meseca neće moći da upravljaju svojim vozilom.

„Nakon ovog datuma, vozila sa nelegalnim tablicama neće moći da saobraćaju na teritoriji Republike Kosovo, kao ni na graničnim prelazima“, navodi Svećlja.

Naznačio je da su sloboda kretanja, ravnopravnost, ali i vladavina prava na celoj teritoriji prioritet Kurtijeve vlade.

„Pozivamo vas da do 31. oktobra koristite ove pogodnosti i vratite nelegalne registarske tablice na legalne RKS tablice“, poručio je za kraj ovaj ministar.

I dok Svećlja ponovo poziva na preregistraciju, mesec dana nakon početka primene odluke, kako je sinoć javio Kallxo pozivajući se na navode MUP-a, svega devet vozila prešlo je na RKS i to sa KM, GL, PZ, PR tablica.

Iz MUP-a su, prenosi KoSSev prezicirali da su vozila preregistrovana u četiri različita regiona – jedan u Prištini, tri u Mitrovici, dva u Prizrenu i tri u Gnjilanu.