Svećlja o smeni Đurića: Odbijanje sprovođenja odluka – narušavanje bezbednosti

Vesti 03. nov 202219:191 komentar
Dželjalj Svečlja
Izvor: N1

„Odbijanje da se sprovedu legitimne odluke institucija Republike Kosovo je pre svega ozbiljno narušavanje bezbednosti i stabilnosti naše zemlje“, poručio je neposredno nakon smene Nenada Đurića ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja.

„Kosovska policija je dobra organizacija i svi moraju da imaju istu misiju – vladavinu prava i stvaranje bezbednosnog okruženja za sve građane bez razlika“, poručio je Svećlja na Fejsbuku, i dodao da neće dozvoliti bilo kakvu akciju koja podriva rad ove institucije, prenosi KoSSev.

Povezane vesti

Skoro deceniju nakon što je proveo na čelu Kosovske policije na Severu, danas je sa ove dužnosti suspendovan major Nenad Đurić, pre Svećljinog oglašavanja potvrdila je Kosovska policija.

On je smenjen zato što je juče ispred medijskih kamera saopštio, i to u prisustvu svojih kolega, čelnika Srpske liste i gradonačelnika sa Severa, da policajci kojima rukovodi neće izdavati opomene vozačima koji upravljaju automobilima sa KM tablicama.

Đurić se tereti za krivična dela „sabotaža“ i „poziv na otpor“.

Nakon što je javnost u Srbiji o Đurićevoj suspenziji obavestio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, uz optužbe na račun kosovskog premijera Aljbina Kurtija, predsednik Srpske liste, Goran Rakić pozvao je Srbe da napuste kosovske institucije, i to počev od njega; a za subotu najavio i hitan sastanak upravo sa Srbima u kosovskim institucijama na Severu.

Komentari

Vaš komentar