Svećlja obišao prelaz Brnjak: Policija u službi svih građana bez razlike

Vesti 06. nov 202213:011 komentar
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja obišao je granični prelaz Brnjak i stanice policije u Brnjaku i Jasenoviku, navodeći da svi pripadnici kosovske policije posvećeno ispunjavaju svoje dužnosti.

„Danas sam obišao granični punkt Brnjak, stanicu granične policije Brnjak i policijsku stanicu granične policije u Jasenoviku. Svi pripadnici Kosovske policije predano ispunjavaju svoje službene dužnosti, obezbeđujući mirno okruženje i usluge za sve građane, kako na graničnim prelazima tako i na celoj teritoriji Republike Kosovo. Kosovska policija pripada svim građanima Republike Kosovo. Kao takva, nastaviće da obavlja svoju misiju sa punom spremnošću u službi svih naših građana bez ikakve razlike“, napisao je Svećlja na Fejsbuku.

U severnom delu Kosovske Mitrovice počeo je skup, nakon odluke gradonačelnika četiri većinski srpske opštine na severu Kosova, odbornika, poslanika, ministara u kosovskoj vladi, sudija tužilaca i pripadnika Kosovske policije da podnesu neopozive ostavke. Skup je počeo himnom „Bože pravde“ koju je izveo crkveni hor Branislav Nušić.

Skup se održava ispred spomenika caru Lazaru, a Srpska lista je ranije navela da će odatle „jedinstveno i složno poručiti Evropi i svetu“ da je njihova jedina država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić. „Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore“, napisano je na nalogu Srpske liste na Fejsbuku nešto ranije..

Na ulicama, banderama, prozorima i terasama kuća i stanova u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i drugim gradovima na severu Kosova okačen je veliki broj srpskih zastava, kao i transparenti „Ovo je Srbija“, a zastave se u Mitrovici dele i prolaznicima.

Komentari

Vaš komentar