Svećlja: Organizovane grupe na severu ispalile hice u vazduh i bacale šok bombe

Vesti 06. dec 202218:304 komentara
Izvor: KoSSev

Kosovska policija je započela istrage kako bi identifikovala i privela pravdi sve koji su umešani u današnje napade, poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, prenosi Kossev.

Pročitajte još:

Svećlja je rekao da su u Zubinom Potoku i severnom delu Kosovske Mitrovice pripadnici kosovske policije bili u pratnji članova Centralne izborne komisije, kako bi im pomogli u “funkcionalizaciji njihovih Kancelarija u ove dve opštine” u okviru priprema za vanredne lokalne izbore 18. decembra, prenosi Kossev.

On dodaje da su službenike izborne komisije i policajce „napale organizovane grupe sa pojedinim maskiranim licima“ u nameri da ih spreče u vršenju službenih dužnosti i to šok bombama i hicima u vazduh.

„Kosovska policija je već započela istrage kako bi identifikovala i privela pravdi sve kriminalce umešane u današnje napade“, rekao je Svećlja.

Istakao je da su napadi u cilju blokiranja izbornog procesa – neprihvatljivi.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, tvrdi da su „specijalci upali u prostorije OIK-a u Mitrovici“, te da su oni „sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

Portparol Centralne izborne komisije Kosova Valmir Elezi rekao je da opštinski izborni službenici nisu mogli da obave službene dužnosti u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Nakon pisanja lokalnih medija da su razbijena stakla na kancelariji CIK-a u Severnoj Mitrovici, te da su se na kratko čule sirene i detonacije, portparol Elezi je rekao da CIK čeka saopštenja opštinskih izbornih službenika “koji su u toku današnjeg dana, pod pratnjom Kosovske policije, otišli u svoje kancelarije u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku, radi obavljanja službenih dužnosti, ali to nije bilo moguće”.

U Zubinom Potoku i severnom delu Kosovske Mitrovice danas su se čule sirene za uzbunu pošto su članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u opštinske prostorije. Kako su preneli mediji, građani u ove dve opštine su protestovali, a navodno su se čuli i pucnji i eksplozije.

Komentari

Vaš komentar