Svećlja: Pronađena dokumenta Radoičića, sumnja se da je bio sa napadačima

Vesti 25. sep 202315:49 117 komentara
Kosovska policija zaplenila oružje
N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja zatražio je od Srbije da preda Kosovu lica koja su napala Kosovsku policiju, kako bi, kako je rekao, odgovarala pred pravosudnim organima za terorističke akte.

Na zajedničkoj konferenciji zajedno sa direktorom policije Gazmendom Hodžom, Svećlja je rekao da je u nedeljnoj akciji povređeno najmanje šest napadača koji se nalaze na lečenju u novopazarskoj bolnici.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Kosova, plan Srbije je bio da eskalira situaciju, koji je propao.

„Njihov plan da eskaliraju situaciju je propao. Najmanje tri su ubijena, svi u uniformama i sa vojnom opremom, a druga dva su uhapšena i četiri koja su bila u sporednoj ulozi ove aktivnosti“.

Svećlja je na konferenciji na kojoj je predstavljen arsenal oružja, uniforme i logističke opreme koje je Kosovska policija zaplenila na severu, rekao da su u jednom od vozila marke mercedes sa BG tablicama pronađena i dokumenta Milana Radoičića, zamenika Srpske liste, koji se nalazi na američkoj crnoj listi i koji je osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića.

„Mi sumnjamo da je on (Milan Radoičić) bio deo tih 30 koji su napali policiju Kosova. Našli smo dokumentaciju u jednom od vozila, sa Radočićevom dokumentacijom. Imamo i druga obaveštajna saznanja, da je on bio jedan od vođa te grupe. Kao što sam i pre rekao, sada je dužnost policije da dokazuje sve činjenice do detalja. Činjenica je da ovo što vidite ne može da se pripremi za jedan dan, i bez uključivanja i vođstva države Srbije.“

Pratite BLOG UŽIVO.