Svečlja: Situacija nije bila tako ozbiljna kao što je Vučić predstavio

Vesti 03. avg 202211:4118 komentara
kosovo patrola zupče
REUTERS/Fatos Bytyci

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja da situacija nastala nakon pokušaja sprovođenja mera Prištine za ulazak sa ličnim kartama i tablicama Srbije nije bila tako ozbiljna kako je Vučić pokušao da je predstavi.

Pročitajte još:

„Reč je o elementima Srbije koji deluju na Kosovu, ali nije reč o intervenciji Srbije na Kosovu. Nije reč o narodnoj mobilizaciji, već je među njima primećena agresivnost i očaj s obzirom na to da smo svedoci da se red i zakon uspostavlja svakim danom sve više”, rekao je Svečlja, prenosi Kossev.

Tvrdi da su barikade postavili ljudi sa maskama, naoružani dugim cevima i dobro organizovani, podržani propagandno-informativnim ratom lažnim vestima medija iz Srbije, kao i sajber napadima.

„Došlo je do pokušaja sajber napada na državni portal, koji su naši stručnjaci uspešno odbili. Ovo je bio hibridni rat“, kazao je Svečlja.

Prema njegovim rečima, svedoci su otkrili da su imali crne uniforme, bez znakova i logoa.

Ujedno, kaže i da te strukture na severu nemaju podršku širokih masa građana.

„Videli smo i na septembarskim barikadama koliko je ovim strukturama bilo teško da izvuku građane na barikade. Ne nailaze na podršku građana, koji su umorni od nedostatka zakona, jer građani žele miran život i da napreduju kao ravnopravni građani”, rekao je Svečlja.

Govoreći o Srpskoj listi, rekao je da ona nije deo vladajuće koalicije i da ne može da ucenjuju vladu premijera Aljbina Kurtija, kao i da je politički obezvređena.

„Ako je Srpska lista aktivan deo ovih kriminalnih organizacija na severu, oni su nužno deo i kriminalnih grupa“, kazao je Svečlja.

Komentari

Vaš komentar