Svi đaci u Srbiji od ponedeljka u klupama

Vesti 19. nov 202109:30 12 komentara
N1

Od ponedeljka, 22. novembra u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu po prvom neposrednom modelu, što znači da će svi učenici biti u odeljenju, izjavio je danas za RTS pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

On je rekao da je u četvrtak održana sednica Tima za škole gde je utvrđeno da je došlo do postepenog poboljšanja epidemijske situacije i ubrzanog smanjenja pozitivnih slučajeva, što je ohrabrujuće.

Povezane vesti:

„Nažalost, opšta stopa pozitivnih je i dalje velika. Verujem da su i dosadašnje mere dale rezultite“, rekao je Pašić i objasnio da se neposredni model nastave neće primenjivati u školama u kojima se odeljenja dele, pa oni idu na kombinovani model ili ako su slučajno prešli na onlajn.

Dodaje da se inspekcija šalje kako bi se proveravalo kako se poštuju mere i naglašava da škola nije mesto transmisije virusa, ali da mere moraju da se poštuju.

Govoreći o raspustu, kaže da nije bilo još reči da li će raspust biti produžen ili pomeren i to će biti još jedna tema na sednici Kriznog štaba.

Naveo je da je mali broj kovid pozitivne dece u školama, to je oko 0,2 odsto od ukupne populacije.

„Imali smo 11 odeljenja koja su prešla na onlajn, 88 odeljenja se podelilo na grupe A i B i šest od tih podeljenih je prešlo na onlajn. To su mali procenti“, naveo je Pašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare