Svi optuženi koji su izneli odbranu negirali pripadnost Belivukovoj grupi

Fonet/Marko Dragoslavić

Zaključno sa današnjim ročištem u postupku protiv klana Veljka Belivuka, svi optuženi su imali priliku da za sudskom govornicom iznesu svoju odbranu, ali ni danas to nisu svi želeli.

Okrivljeni koji su danas bili na redu su to odbili sa obrazloženjem da će to učiniti kasnije tokom suđenja.

Svi okrivljeni, kao i ostali na prethodnim ročištima, su danas negirali da su članovi organizovane kriminalne grupe.

POVEZANE VESTI

Aleksa Stošić, koji je među poslednjima imao mogućnost da iznese svoju odbranu, kazao je da će to učiniti tek nakon što čuje šta okrivljeni saradnik Srđan Lalić ima da kaže.

Podsetimo, Srđan Lalić je u avgustu potpisao sporazum sa tužilaštvom o saradnji i priznanju krivice i time se nagodio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina.

Poslednji je pred sudsko veće izašao Senad Rešović koji je nešto duže govorio. Rekao je da je obezbeđivao prvooptuženog Veljka Belivuka i drugooptuženog Marka Miljkovića, ali da nije bio član organizovane kriminalne grupe.

Naveo je i da, kada je uhapšena njihova kriminalna grupa, njega niko nije hapsio, kretao se normalno po gradu, radio po splavovima i klubovima i išao u teretanu.

Rekao je da njega prilikom hapšenja policija nije ni maltretirala ni tukla, kao i da nije učestvovao u otmici za koju je optužen, a o čemu je tužiocu govorio okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin.

Potom su advokati za svoje klijente tražili da se ili ukine zatvorski pritvor ili da se zameni blažom merom kućnog pritvora.

U toku pauze sudsko veće odlučuje o zahtevima advokata. Oni su to tražili za ukupno 14 optuženih. Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić izjasnio se da je saglasan sa takvim zahtevom samo u slučaju optuženog Borisa Karapanžića.

Komentari (0)

Vidi sve komentare