Tabloidi optužili Karića da je izdao Vučića, on kaže – zlonamerne i lažne vesti

Vesti 28. maj 202317:04 54 komentara
N1

Bogoljub Karić je reagovao na naslove u tabloidima da je "izdao Vučića".

Naime, Informer i Alo su objavili tesktove o Kariću, jer je odgovorio na tvit pevačice Seke Aleksić, koja je objavila fotografiju sa jučerašnjih protesta „Srbija protiv nasilja“.

Alo je potom objavio tekst sa naslovom „IZDAO VUČIĆA KAO LUKAŠENKA Karić okrenuo leđa predsedniku“, a Informer je napisao da „BEDNIK BEDNI! Bogoljub Karić izdao i Vučića!“.

alo.rs
informer.rs

Karić je ove objave okarakterisao kao „zloupotrebu medijskog prostora“.

„Pominjanje moga tvita upućenog gospođi Seki Aleksić je bio moj logični gest kao ličnom prijatelju, koja je u periodu najžešćih političkih progona mene i članova moje porodice 2005. godine od strane bivše ‘demokratske’ vlade svojim javnim istupima jedina javno istupala i pokušavala da zaštiti naš integritet i ukaže na zloupotrebu vlasti. Moj tvit od jedne reči je bio isključivo lični akt prijateljske podrške njoj, bez ulaženja u bilo kakvu suštinu njenih privatnih aktivnosti i opredeljenja“, naveo je on u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodao je da je pominjanje okretanja leđa Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću „pokušaj da se obezvredi njegova decenijska bezrezervna podrška dokazanom razvoju i napretku Srbije pod Vučićevim liderstvom“.

„Uvek sam isticao, a to radim i sada, da za predsednika imamo političkog lidera i domaćina koji je nakon dvadeset i više godina otvorio Republiku Srbiju prema svetu, probudio uspavane nacionalne potencijale, zaustavio konstantno propadanje privrede, uveo nas u partnerstva sa najuglednijim svetskim kompanijama i razvio trajna prijateljstva sa ekonomski i razvojno najuglednijim zemljama sveta“, istakao je Karić.

Dodaje da je današnja Srbija zemlja „repozicionirana kao faktor regionalnog mira, razvoja i saradnje, upravo deceniju dugim uloženim nadljudskim naporima predsednika Vučića da na sve načine obezbedi mir i saradnju u regionu“.

„Takva njegova misija nema alternativu i jedino ona garantuje mogućnost daljeg napretka nacionalne ekonomije i privrede, stvaranje nove industrijske visokotehnološke razvojne baze za 21. vek, zapošljavanje naših mladih generacija, zaustavljanje odliva naših ljudskih resursa i stvaranje osnova za konstantno podizanje opšteg društvenog standarada i kvaliteta života svih građanki i građana Republike Srbije. Zato je moja podrška ovakvim njegovim naporima nenarušiva i ne može se menjati zlonamernim natpisima i lažnim vestima“, zaključio je Bogoljub Karić.

Takođe, TV Pink je najavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji „Hit tvit“, u kojoj će večeras gostovati, govoriti o „izdaji Bogoljuba Karića“.

pink.rs

Pročitajte još