Tabloidi u odbrani vlasti: Pamfleti i novo targetiranje opozicije

Vesti 06. maj 202320:24 228 komentara
N1

Provladini tabloidi od kada je opozicija juče najavila protestni skup "Srbija protiv nasilja" objavili su niz tekstova, odnosno pamfleta u kojima targetiraju predstavnike opozicije i predstavljaju ih kao "nasilnike".

Kurir je objavio tekst pod naslovom „HOĆETE LI I VI DA STRELJATE? Deo opozicije preti državi: Ako ne ispunite naše zahteve PREDUZEĆEMO MERE ADEKVATNE SNAZI TRAGEDIJE“.

Oni navode da se opozicija koristi trenutak za političku borbu i da „sada računaju na pregrejane emocije građana“.

„Otuda i krupne reči: ‘preduzeće mere koje su adekvatne snazi i veličini ove tragedije’. Šta to znači? Pucaće? Ubiće sedamnaestoro? Svi smo zgroženi primerima dece koja imitiraju zločince. A ovo su navodno zreli i odgovorni ljudi! Jadno je i bedno danas u Srbiji pretiti novom krvlju!“, ističe se u tekstu Kurira, koji kao ni u drugim tabloidima nije novinarski tekst već u formi komentara ili političkog pamfleta.

I drugi listovi i njihovi portali objavili su naslove kao što „Opozicija poziva na nemire“, „Koriste tragediju za jeftine poene“, „Godinama stvaraju bolesnu atmosferu koja pogoduje nastajanju tragedija“….

Pročitajte još:

Neretko su mnogi od ovih tekstova, gotovo identični objavljeni na različitim portalima, nepotpisani, te nije moguće utvrditi izvor odnosno ko je prvi objavio.

„Veliki je problem kada ljudi nisu svesni sebe, niti svojih postupaka. Milion je primera kada je ista ta kvazipatriotska banda koja se ‘zalaže za mir’ izazivala nasilje na ulicama, demoliranje prostorija Skupštine, demoliranje automobila, tuča u Skupštine, pretnje smrću sprskog predsednika…“, navodi se u tekstu na portalu Informera.

Dodaje se i da „promocijom i praktikovanjem verbalnog i fizičkog nasilja opozicija već duži niz godina stvara bolesnu atmosferu u društvu, koja pogoduje nastajanju tragedija.

„Srbija je danas jaka, zahvaljujući predsedniku Vučiću. Danas je jakai ujedinjena zbog ALEKSANDRA VUČIĆA. Aleksandar Vučić nam je vratio dostojanstvo i malo mira. Živela Srbija! Stop nasilju!“, ističe se na kraju jednog od ovih navodno „novinarskih tekstova“.

U jednom od tabloida proziva se direktno i Miroslav Aleksić da javno poziva na nasilje.

„Naše pitanje za tebe, Miki, je: Da li to značit da će uzeti pištolj i početi da pucaš? I to kao ‘građanin’ u svoje političke protivnike? Do sada se narod od ovakvih samo sklanjao u stranu, jer nema potrebe imati bilo šta sa neznalicom i licemernom osobom. Ali šta se desi kada ta neznalica najavi brutalan napad u želji da ostvari svoje ciljeve?“, dodaje se.

Tabloidi navode da „ovakvi političari ne prezaju ni od čega, samo je bitno doći do onoga što je njima potrebno. Pitamo se šta je sledeći korak, koliko će daleko otići i da li su ove reči Aleksića zapravo neko upozorenje“.

„I dok Vučić preduzima sve mere kako bi zaštitio građane Srbije, Aleksić bi da se puškara i igra rata. Jadno, Aleksiću, ali drugo nismo ni očekivali od takvih. Učenik je premašio učitelja“, navodi se u jednom od propagandnih pamfleta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare