Tabloidi u Srbiji napali Dodika: „Njegova TV Una“ prenosila proteste u Beogradu

Vesti 13. maj 202310:02 > 13:01 76 komentara
N1

Većina tabloida u Srbiji juče je ignorisala proteste koji su održani u Beogradu, a oni koji su objavili vest, ismevali su i vređali učesnike. Ali svi tabloidi su objavili jednu vest - da je "Dodikova Una TV prenosila političke proteste uživo", piše N1 u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Usledila je i rasprava na tviteru u kojoj su glavni akteri kćerka Milorada Dodika i urednik Informera, piše N1 BiH.

“Protest, iz minuta u minut, prenose svi opozicioni mediji, što je i očekivano, ali je pravo iznenađenje da to isto čini ‘Una TV’, čiji je vlasnik Igor Dodik, sin Milorada Dodika. Milorad Dodik pokušava da se nađe i na strani opozicije u Srbiji, koja već drugi put organizuje proteste, ali i da sve vreme javnosti u BiH i Republici Srpskoj da privid o ‘harmoničnim’ odnosima sa zvaničnim Beogradom. Nikako ne može i jedno i drugo, pa je jasno da Dodik koristi i ovu situaciju da udari na zvanični Beograd u nameri da što više rukovodstvo Srbije uzdrma. Zaista je pravo ‘iznenađenje’, za sve one kojima nisu jasni Dodikovi ciljevi i učešće u napadima na Srbiju i njeno rukovodstvo, da njegova TV direktno prenosi proteste opozicije. Ako se vratimo koju godinu unazad, Dodik je lomio brutalnom silom policije, pojačane raznoraznim batinašima, proteste u Banjaluci”, napisao je Informer, a isti tekst su preuzeli i ostali.

U emisiji na Pinku, koja je poslužila za degradaciju protesta, gost je rekao da je TV Una u Dodikovom vlasništvu i da je Dodik to uradio da bi kupio bodove i na drugoj strani.

„TV Una je u vlasništvu Dodikovog sina, koja prenosi ovaj protest, valjda da bi koketirala sa opozicijom, da bi Dodik preko svog sina i svoje televizije podržao one koji nasrću na rukovodstvo Srbije. Dodik sve vreme pokušava da pokaže harmonične odnose sa Beogradom, a njegov sin prenosi ove proteste. Inače na ovim protestima, hvala Bogu, ovim demonstrantima koji vrše nasilje ništa ne radi policija, dok je policija u Banjaluci, kada su protesti protiv Dodika, tukla ljude koji su protestovali daleko mirnije od ovih. To pokazuje da će se uvek na momente pokazati ko šta zaista misli“, naveo je on.

Direktor na TV Una: Bez komentara na kritike, radimo profesionalno

Direktor Informativnog programa TV Una Slavko Beleslin izjavio je da ne želi da komentariše napade na taj medij zbog izveštavanja s jučerašnjeg protesta građana u Beogradu, rekavši da TV Una profesionalno radi svoj posao.

Beleslin je agenciji Beta kazao da nema komentar na kritike pojedinih pristalica vlasti na društvenim mrežama i u provladinim tabloidima zbog izveštavanja TV Une s protesta „Stop nasilju u Srbiji“.

On nije želeo da komentariše ni tvrdnje da su članovi porodice političara Milorada Dodika vlasnici TV Une čije je sedište u Beogradu, a program emituje u Srbiji, BIH i Hrvatskoj.

Na pitanje da li će TV Una profesionalno izveštavati i s narednih protesta koje organizuje opozicija, Beleslin je rekao da „TV Una profesionalno radi svoj posao“.

Gorica Dodik je uredniku Informera na Tviteru napisala: „Sram te bilo Dragana J. Vučićević“, on je odgovorio: „Sram, bre, tebe bilo. Svojim televizijom stali ste na stranu najgoreg antisrpskog ološa. Dosta je više vaših laži i obmana“.

Ali Dodikova ćerka se tu nije zaustavila i optužila je urednika Informera da sakuplja poene na njoj.

„Je l’ misliš da ćeš se tako dodvoriti Vučiću?! Nećeš, jer i on zna kao i Milorad kakva sve gamad oko njih koriste svaki trenutak da zavade njih dvojicu. Pokušao si jednom da nas ocrniš u svojim novinama, dosta više“.

Odgovorio je da je podržavao „njenog tatu bez žute banke sve ove godine”. „Neka vam ovo služi na čast“.

Inače, ovo je prvi put da srpski mediji navode da je TV Una „Dodikova”, piše N1 u BiH.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare