Tabloidi zbog slike sa Đilasom proglasili Goranca „islamskim fanatikom“

Vesti 16. maj 202119:06 > 19:1279 komentara

Nakon što je objavio fotografiju sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom, prorežimski tabloidi proglasili su Goranca Armina Ašimija iz Kraljeva za „islamskog fanatika“. Ašimi za N1 kaže da je to crtanje mete na čelu njemu i njegovoj porodici.

Armin Ašimi rođen je u Kraljevu gde njegova porodica već decenijama ima pekaru. Odnenavno je član Stranke slobode i pravde, a kada je dolazak lidera te partije iskoristio da se sa njim fotografiše, prorežimski tabloidi proglasili su za „islamskog fanatika“. Tekst koji su objavile Večernje novosti više nije moguće naći na tom sajtu, ali je i dalje dostupan na portalima ALO-a, Informera i Pinka.

„Mojoj porodici, meni, mojoj deci praktično je nacrtana meta na čelu od strane tih medija da li su režimski ili šta već, neki kažu da jesu, ja u to ne ulazim, ali moja bezbednost je apsolutno ugrožena, u smislu da sam došao u situaciju da ja stvarno ne mogu da budem siguran da sutra, zbog te jedne fotografije, Dragana ne poznajem lično, prvi put sam ga tada i video, zbog te situacije mogu da budem fizički i životno ugrožen“, kaže Ašimi.

Ašimi navodi da su tekstovi objavljeni na 7. rođendan njegove ćerke i da ne bi voleo da se to kroz šta je prošla njegova porodica desi bilo kome.

„U glavi mi je bilo samo šta će sutra da se desi, šta večeras, da li mi je posao bezbedan, da li mi je kuća bezbedna, da li su mi otac, majka, brat, svi ostali… Kakva mi je bezbednost i šta će dalje da se desi. To u tom momentu je neopisiv strah i neopisiv… Jednostavno velika je nelagodnost, neprijatnost kroz koju sam ja ničim izazvan prošao“, kaže on.

Dragan Đilas na svom Tviter nalogu izvinio se Ašimiju što je zbog slike sa njim proglašen islamskim fanatikom, a Pokret slobodnih građana zatražio je hitnu reakciju nadležnih organa.

„Smatramo da su ovakvim tekstom pomenuti mediji ugrozili bezbednost i Armina Ašimija i Dragana Đilasa, i da se bez svake sumnje radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi“, navodi PSG.

Novinar Nedim Sejdinović kaže da je to što se desilo Ašimiju logična posledica toga kako se vladajuća elita u Srbiji odnosi prema manjinama.

„Ova vlast sa jedne strane nominalno sebe predstavlja kao nekoga ko se odrekao te ideologije devedesetih, ko se odrekao onih toliko poznatih i jezivih stavova Srpske radikalne stranke, ali sa druge strane kreira društvo koje je zapravo duboko nacionalističko i kojima vladaju iste one ideologije i isti oni stereotipi koji su vladali devedesetih godina“, kaže Sejdinović.

Sejdinović ističe da je važno da država reaguje i pošalje poruku da ugrožavanje bezbednosti građana Srbije nije prihvatljivo. Regovanje, ili izostanak reakcije će, kako navodi, pokazati pravi karakter ove vlasti.

Komentari

Vaš komentar