Tačiju, Veseljiju i Seljimiju ograničeni kontakti: Tužilaštvo utvrdilo – pokušali da utiču na svedoke

Vesti 04. dec 202310:30 0 komentara
Koen van Weel / ANP / AFP

Specijalizovano tužilaštvo zatražilo je niz mera za ograničenje kontakata i komunikacije trojici optuženih u Pritvorskoj jedinici Specijalizovanih veća – Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i Redžepu Seljimiju. Pretresni panel je odobrio nekoliko tih mera.

Specijalizovano tužilaštvo je preduzelo ovaj korak da bi se pozabavilo pokušajima uticaja na svedoke i ometanja njihovog svedočenja, te drugih pretnji integritetu postupka u predmetu Tači i drugi, naveli su u zvaničnom saoštenju.

Istrage Specijalizovanog tužilaštva po pitanju ometanja pravde pokazuju da su trojica optuženika koristili svoje neprivilegovane posete kako bi nezakonito delili poverljive informacije i, u slučaju g. Tačija, u više navrata davali upute posetiocima da pokušaju da manipulišu izjavama svedoka, dodaje se.

Specijalizovano tužilaštvo izuzetno ozbiljno shvata ometanje pravde, te će nastaviti istrage i krivično gonjenje svakoga ko je umešan u bilo koji takav slučaj, uključujući i one koji zastrašuju ili utiču na svedoke ili daju financijsku ili drugu vrstu podrške za ovakva krivična dela, zaključili su.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!