Tadić: Da li je Vučić stvarno to rekao i postavio se na čelo dinastije

Vesti 05. jun 202309:19 83 komentara
Tanjug / Nebojša Raus

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno obavesti javnost da li su tačni navodi koje su režimski mediji preneli u nedelju, a prema kojima je navodno govorio o svom ubistvu i ubistvu svog brata i dece, i onima koji ostaju posle njega da se bore ako se to dogodi.

„Predsednik države bi apsolutno morao odmah da obavesti građane da li je istina da je juče na sastanku govorio o tome da ako njega ubiju, iza njega ostaje njegov brat, a ako mu ubiju brata, da iza njega ostaju njegova deca, a potom nabrajao ko ostaje iza koga ukoliko budu redom ubijana njegova deca i da će se njihovi grobovi ‘boriti protiv ustaša’”, naveo je Boris Tadić, predsednik SDS u saopštenju.

Iz ove stranke ocenjuju da je u pitanju „višestruko skandalozna i opasna izjava“, a da građani moraju da znaju da li je ona zaista i izgovorena.

„Pre svega zbog zloupotrebe dece, a potom i zbog navoda o izjavama u kojima se Vučić postavio kao čovek na čelu dinastije, a ne države“, precizirao je Tadić.

Dodaje da su ovakve izjave posebno skandalozne u trenutku kada se Srbija suočava sa masakrom u kom su ubijena deca u osnovnoj školi i sa eskalacijom nasilja širom zemlje.

„Navodi o ubijanju dece su neprimereni i opasni u svakoj prilici, a u ovom trenutku posebno ostavljaju gorak ukus. Zato je neophodno da Vučić odmah obavesti javnost da li su ovi navodi istiniti. Međutim, čak i ako ih demantuje, niko u zemlji potpuno kontrolisanih medija ne može poverovati da bi se režimski mediji usudili da ovako nešto objave bez njegove dozvole“, naveo je predsednik SDS.

Kako je kazao, ovajve izjave samo podižu tenzije u društvu i uznemiravaju javnost.

On naglašava i da je nejasno o kakvim se tačno ustašama govori i ko se tako naziva.

„Apsolutno nije normalno da se predsednik države obraća na ovakav način i da govori kao da je predstavnik nasledne monarhije, a ne predsednik republike. Krajnje je nenormalno govoriti ili nalagati objavljivanje navodnih izjava o tome da će se grobovi dece boriti sa njegovim političkim protivnicima. A posebno je nenormalno i morbidno frljati se pričom o grobovima dece u ovakvom trenutku!“, istakao je SDS.

Tadić kaže da ovajve objave zahtevaju reakciju relevantnih institucija, ali i celokupnog društva za koje kaže da se na ovakav način uvodi u patologiju.

Informer je u ponedeljak ujutru objavio, a ostali režimski tabloidi preneli, da je predsednik Vučić u nedelju na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i drugim najbližim saradnicima saopštio da je „odlučan da se za Srbiju bori do kraja“.

„Nikada i nipošto neću pristati na ucene, nikada najgorima neću prepustiti vlast bez izbora. Nikada neću potpisati nikakvu tehničku ili prelaznu vladu! Ako mene ubiju, iza mene ostaje moj brat Andrej. Ako ubiju moga brata, ostaje moj sin Danilo. Ako ubiju moga sina, ostaje moja ćerka Milica. Ako ubiju i nju, moju ćerku, ostaje moj sin Vukan… I grobovi naši boriće se protiv ustaša“, objavio je Informer navodne reči Vučića.

Informer piše da i da se očekuje da Vučić u četvrtak na sednici Vlade, na koju je pozvan, objavi „sudbinski važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i svih nas“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare