Tadić objavio dokument: Da zatvorimo i tu već čuvenu laž o „topljenju tenkova“

Vesti 28. maj 202112:45 96 komentara
N1

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić objavio je na svom Tviter nalogu dokument kojim opovrgava optužbe koje se na njegov račun iznose u poslednje vreme da je uništavao vojsku i "topio tenkove".

„Ovo je dokument kojim mašu Vučićević i Marić, optužujući me za uništavanje tenkova. Dakle, radi se o odluci Koštuničine vlade iz 2005. i ne o uništavanju, već o prodaji“, napisao je na Tviteru Tadić, koji je sada predsednik Socijaldemokratske stranke.

On je najavio i da će podneti tužbu za klevetu protiv onih koji su to govorili.

„Da zatvorimo konačno i tu već čuvenu laž o ‘topljenju tenkova’. Patološkim lažovima sledi tužba za klevetu!“, naveo je Tadić.

Istakao je i da su „sve te odluke donete odgovorno, opravdano i u skladu sa redovnim bezbednosnim procedurama“.

„Samo, istine radi, one odluke za koje me godinama optužuju prosto nisam doneo ja, već upravo politički i vojnički idoli onih koji me optužuju“, rekao je Tadić.

„Da apsurd bude veći, te odluke koje je donela Koštuničina vlada na osnovu Informacije o perspektivnim i neperspektivnim borbenim vozilima, koju je potpisao Božidar Delić“, naveo je Tadić, ukazujući da je taj general nakon penzionisanja bio istaknuti član Srpske radikalne stranke, a potom i Srpske napredne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare