Tadić: Ovo što je Vučić izjavio govori da je Srbija potpuno ponižena država

Vesti 23. jan 202320:43 97 komentara
Beta/Amir Hamzagić

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ono što je Aleksandar Vučić izneo o ucenama koje su upućene Srbiji kako bi prihvatila evropski plan za Kosovo, govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država.

„Vučić se deceniju hvali kako je Srbija u vreme njegove vlasti poštovana država, koju više niko ne može da ponižava i ucenjuje. Ono što je sada izneo o ucenama koje su upućene Srbiji jasno govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država“, napisao je Tadić na Tviteru dok je trajalo obraćanje predsednika Vučića javnosti.

Stranka slobode i pravde je za vreme obraćanja Vučića tvitovala izjavu njenog predsednika Dragana Đilasa, koji kaže „za mene bi bio zločin da neko prizna Kosovo, ali bi bio zločin i da neko generacijama koje dolaze uskrati evropsku budćnost“.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao šta mu je poručila zapadna petorka, odnosno koje su posledice po Srbiju ukoliko ne prihvati nemačko-francuski predlog, odnosno evropski plan za Kosovo.

„Suočićete se, pod jedan, sa prekidom procesa evrointegracija, pod dva, suočićete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao“, istakao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare