„Taker Karlson dolazi u Srbiju, ceni Vučića“: Brnabić mu čestitala na intervjuu sa Putinom

Vesti 12. feb 202414:16 43 komentara
taker karlson
Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja učestvuje na Samitu svetskih vlada 2024. u Dubaiju razgovarala je i s američkim novinarom Takerom Karlsonom koji je nedavno objavio intervju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i najavila njegov dolazak u Srbiju.

„On zna dosta toga o Srbiji, rekao je da planira dolazak u Srbiju sredinom ove godine, da izuzetno poštuje i ceni predsednika Aleksandra Vučića. Ja sam mu rekla da se radujem da se vidimo i čestitala mu zbog hrabrosti da uradi stvarno fenomenalan intervju s predsednikom Ruske Federacije„, rekla je Brnabić novinarima u Dubaiju.

Po njenim rečima, Karlson je pokazao „veliku hrabrost“ jer „ljudi mogu da čuju ono što u principu ne mogu da čuju“ u „današanjem svetu gde je sveprisutna cenzura“.

Samit u Dubaiju pod nazivom „Oblikovanje budućih vlada“ okupio je više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada. Glavne teme su ubrzavanje i transformacija vlada, veštačka inteligencija i njene sledeće granice, ponovno zamišljanje razvoja i buduće ekonomije, buduća društva i obrazovanje, održivost i nove globalne promene i urbanizacija i globalni zdravstveni problemi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare