Taksisti u koloni kod tvrđave u Nišu, nije štrajk, već – ispitivanje mosta

Vesti 07. avg 202115:13 14 komentara
Južne vesti/G.B.

U koloni ispred Tvrđavskog svetlećeg mosta u Nišu, danas je parkirano 12 taksi vozila, a još toliko ispred Gradske kuće zbog - ispitivanja. Kako pišu Južne vesti, ispitivanje najduže rekonstruisanog mosta najavljeno je prethodnog dana iz niške Direkcije, ali s obzirom na to da nisu predvideli kako sprečiti pešake da prolaze, kolona vozila stajala je od 10 sati jutros čekajući rešenje.

Dok traje ispitivanje mosta, kaže novinar Južnih vesti sa terena, za pešake je otvorena jedna traka.

Građani pitaju da li je neki protest. Inače je gužva zbog vikenda, ljudi su radoznali šta se dešava i pitaju, komentarišu. Neki dobacuju da je trebalo da provezu tenkove. Taksisti su čekali da dođe policija da zatvori most za pešake, pa da onda počnu, javio je novinar Južnih vesti.

Most kod Tvrđave za pešake je otvoren 2. avgusta, dan nakon poslednjeg roka za završetak radova, a majstori su ostali. Pet dana nakon toga nadležni su najavili ispitivanje rekonstruisanog mosta.

Inače, obnova Tvrđavskog mosta dugačkog 50 metara počela je početkom marta 2020. godine, a zvanično je završena posle skoro godinu i po dana, što je kod građana izazvalo različite reakcije, navodi portal.

Nišlije su napravile i sajt na kome su postavljana svetska dostignuća koja su brže završena od mosta u Nišu.

Krajem jula most je i zasijao najpre u ljubičastoj boji, usledili su brojni komentari građana, dok je gradonačelnica zbog svetlećih efekata na mostu koji se nalazi tik do Tvrđave iz 18. veka, Niš uporedila sa svetskim metropolama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare