Telenor tužio Ćosića, Stojića i Adria News doo, traži skoro milion evra odštete

Vesti 10. feb 202119:02 > 19:28 19 komentara
telenor
N1

Telenor doo je 5. februara 2021. godine Višem sudu u Beogradu podneo tužbu za naknadu štete protiv Jugoslava Ćosića, Nikole Stojića urednika portala N1, i Adria News doo iz Beograda, zbog navodne negativne medijske kampanje protiv Telenora u vezi sa planiranom saradnjom Telekoma i Telenora. Tužbom se zahteva da tuženi solidarno plate Telenoru na ime naknade štete iznos od 113.235.628 dinara, što je skoro milion evra.

U tužbi se navodi da su televizija i sajt N1 objavili ogroman broj neistinitih informacija o Telenoru u vezi sa njegovom planiranom poslovnom saradnjom sa Telekomom što navodno predstavlja negativnu medijsku kampanju protiv Telenora, koja mu je već navodno nanela veliku materijalnu štetu.

POVEZANE VESTI:

Takođe, Telenor je uz tužbu podneo i zahtev za određivanje privremene mere kojim bi se Jugoslavu Ćosiću i Nikoli Stojiću zabranilo dalje objavljivanje praktično bilo kakvih informacija i komentara o planiranoj saradnji Telekoma i Telenora do okončanja ovog spora, pod pretnjom penala od 300.000 dinara za svaku takvu objavu. Viši sud je odbio ovaj zahtev Telenora, na šta se on žalio i postupak je u toku.

Telenorova tužba, a posebno zahtev za privremenom merom kojim bi se praktično zabranilo objavljivanje bilo kakvih informacija i komentara o planiranoj saradnji Telekoma i Telenora, predstavljaju grubi napad na slobodu medija da izveštavaju o temi od nesumnjivog i velikog javnog značaja. Iznos od skoro million evra, koji Telenor zahteva u tužbi, pokazuje nedvosmislenu nameru te kompanije da zastraši i obeshrabri novinare.

Televizija N1 je o saradnji Telenora i Telekoma izveštavala u skladu s najvišim standardima novinarstva, a svim relevantnim akterima, pa i Telenoru, davala je i daje mogućnost da prezentiraju svoj pogled na ovu temu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare