Teodorović: Možemo da očekujemo dokazanog plagijatora na mestu predsednika Vlade

Vesti 23. jul 202210:5938 komentara
Dušan Teodorović
N1

Akademik Dušan Teodorović rekao je da ćemo biti prva zemlja u svetu u kojoj političara, posle utvrđenog plagijata, postavljaju na mesto predsednika Vlade.

„Mađarski predsednik Pal Schmitt, austrijska ministarka Christine Aschbacher, nemački ministar Karl-Theodor zu Guttenberg, Franziska Giffey, kandidatkinja za gradonačelnicu Berlina i Tatana Mala, češka ministarka pravde su samo neka od imena političara koji su odmah posle utvrđenog plagijata morali da daju ostavke i napuste politički život. U Vučićevoj Srbiji, ovo nije moguće. Pojavom Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja na političkoj sceni Srbije počelo se sa ubijanjem morala, pristojnosti i akademske čestitosti. Njihovi naslednici Vučić i Dačić nastavili su, zajedno sa svojim sledbenicima, da razaraju moral i pristojnost u Srbiji“, rekao je Teodorović u intervjuu za list Nova, na pitanje da prokomentariše najave da će ministar finansija Siniša Mali biti novi premijer Srbije, prenosi Nova.rs.

On kaže da je Siniša Mali dokazani plagijator, ali da to u Vučićevom režimu može da bude samo preporuka za napredovanje.

„Tako ćemo verovatno uskoro biti prva zemlja u svetu u kojoj političara, posle utvrđenog plagijata, postavljaju na mesto predsednika Vlade. Znači, upravo to možemo da očekujemo“, ocenio je Dušan Teodorović.

Komentari

Vaš komentar