Tepić: Brojni dokazi o vezama porodice Vučić sa Zvonkom Veselinovićem

Vesti 05. okt 202114:21 > 17:2847 komentara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lagao kada je rekao da nije u kontaktu sa kontroverznim biznismenom sa Kosova Zvonkom Veselinovićem, i pokazala fotografije koje, kako je rekla, ukazuju na bliske veze porodice Vučić sa njim. Iz SNS su reagovali na izjave Tepićeve, tvrdeći da nastavlja sa plasiranjem laži.

Tepić je podsetila na svoje ranije tvrdnje da predsednik Vučić nije prisluškivan, već da je upao na mere legalnog prisluškivanja zbog, kako je rekla, kontakata sa sumnjivim licima, među kojima je i Zvonko Veselinović.

“Dan nakon moje poslednje konferencije, Vučić je pokušao da demantuje svoje veze sa Zvonkom Veselinovićem, i upleo se gore nego pile u sopstvene kučine. Vučić zna jako dobro ko je Zvonko Veselinović, i zna koliko duguje Zvonku Veselinović, i sada pokušava da se iz toga izvuče“, rekla je Tepić.

POVEZANE VESTI:

Dodala je da poseduje brojne dokaze o najdirektnijoj vezi porodice Vučić sa Zvonkom Veselinovićem, u prvom redu sa predsednikovim bratom Andrejem Vučićem.

Potpredsednica SSP prvo je pokazala fotorafiju koji je BIRN objavio fotografiju iz 2014. godine, na kojoj se vide Andrej Vulić i Zvonko Veselinović u prostorijama firme Inviktus medija (Invictus Media).

„Ispostavilo se da je SNS upravo firmi Invikrus platila više od sedam miliona dinara i to prikrila“, kazala je Tepić.

Zatim je pokazala još jednu fotografiju, koju je ranije objavio KRIK, a na kojoj se vide Veselinović i Andrej Vučić u društvu osobe za koju tvrdi da je Goran Bojović, zaposlen u Zavodu za izradu novčanica i član Upravnog odbora SDPR-a.

„Da stvar bude zanimljivija, nakon ovog susreta ovog trojca, u ćerka firmi SDPR-a – Bezbednosno složeni sistemi – za direktora je izabran Ognjen Oliverić, koga su pominjali mediji, i koji je redovan u delegacijama Aleksandra Vučića. Uvidom u APR jasno i hronološki poslagali smo nekoliko ključnih stvari. U isto vreme kada Andrej Vučić, Zvonko Veselinović i Goran Bojović, koji donosi odluke o izbori direktora u ćerka firmi SDPR-a, sede na Kopaoniku, a pre toga u firmi Inviktus, ovaj čovek Ognjen Oliverić biva postavljen za direktora ćerka firme SDPR-a. On je u ovom vremenu suvksasnik firme Inviktus medija“, ukazala je Tepić.

Potpredsednica SSP kaže da je reč o neskrivenom ortakluku, te da se slobodno može zaključiti da je Veselinović platio kampanju SNS, 2014. godine, preko firme Inviktus medija.

„Možemo vrlo lako da zaključimo da su njegovi prijatelji izabrani za direktore državnih firmi za trgovinu oružjem i da je to još jedna nagrada za dug koju bratija Vučić ima prema Veselinoviću“, kazala je Tepić.

SNS: Tepićeva nastavlja sa plasiranjem laži

Član Glavnog i Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke (SNS) Relja Ognjanović izjavio je da potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić „nastavlja sa plasiranjem laži“.

On je, u pisanoj izjavi, rekao da se „odgovorni ljudi i državnici poput Aleksandra Vučića i svih nas iz SNS-a neumorno bore za Srbiju i svakog građanina, tako će biti i u buduće, a Đilasovim lažovima preostaje samo da lažu“.

„Andrej Vučić i dalje živi u svom stanu sa završenim državnim fakultetom kao jedan od najboljih studenata i radi na istom mestu u Zavodu za izradu novčanica, što umnogome otežava plasiranje neistina osvedočenim lažovima, poput Marinike“, rekao je Ognjanović.

Komentari

Vaš komentar