Tepić: Cilj odsudne bitke Telekoma protiv SBB da građani žive u mraku

Vesti 25. okt 202210:26 40 komentara

Šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" Marinika Tepić ocenila je da je sada u fazi poslednja, odsudna bitka Telekoma protiv SBB-a, s jednim ciljem - da građani ne mogu više da gledaju N1 i Novu S, da žive u mraku i da se prebace na Telekomove kanale, budući da su vlasnik televizija Prva i B92 Srđan Milovanović i Telekom "stari znanci". Telekom je Milovanoviću već bio platio 190 miliona evra, što je pet puta više, za njegov kablovski sistem Kopernikus da bi tim novcem mogao da kupi te televizije sa nacionalnim frekvencijama, rekla je Tepić. Ona očekuje da Tužilaštvo za organizovani kriminal i borbu protiv pranja novca zakuca na vrata ili uputi poziv generalnom direktoru Telekoma Vladimiru Lučiću zbog ovog problema.

Povezane vesti

„Kada se sve ovo zakuvalo, mi saznajemo da Telekom nastavlja da plaća dodatni novac dvema nacionalnim televizijama, istom privatniku kom su već obezbedili pare da za korist režima kupi te dve privatne televizije, a sve sa namerom da se korisnici skinu sa SBB-a i prebace na Telekom“, rekla je Tepić za N1.

Poenta je da, kaže se Srbija drži u medijskom mraku.

„Moja omiljena tema je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić, on je već i privatniku Igoru Žeželju dao 38 miliona evra para građana (jer Telekom je državna firma), – nizašta, za fiktivni posao, da bi tim novcem privatnik Igor Žeželj kupio tabloid Kurir i napravio Kurir televiziju. Onda smo imali situaciju sa Milovanovićem i Kopernikusom, isti taj Telekom dao je 190 miliona evra opet privatniku nekom, pet puta više platio je vrednost Kopernikus da bi Milovanović kupio dve nacionalne tv. Vidite istu matricu – da je cilj da se Srbija drži u mraku, da korisnisnici pređu na Telekomove kanale, čiji je najveći broj kanala služio za propagandu u korist režima, mislim da je to jedina svrha“, naglasila je šefica poslaničke grupe „Ujedinjeni“.

Povodom zahteva Milovanovića da SBB plaća 11 puta višu cenu da bi u svojoj ponudi imao Prvu i B92, Tepić misli da ne postoji kompanija na svetu koja bi prihvatila takvu ponudu.

„Uzmite kao primer komunalni račun, šta biste uradili da vam stigne 11 puta veća cena računa?“, zapitala je Tepić.

Povodom ćutanja uprave Prva i B92 na odluku SBB-a da prihvati ponudu da im plaća kao Pink, Tepić kaže da smatra da je u pitanju medijska igra šta će se ćutati, a šta reći. „Želim da poručim građanima i da svi koji mogu prenesu dalje da ne posustanu i pokleknu pod pritiscima da promene operatora“, rekla je šefica poslaničke grupe „Ujedinjeni“.

Dodala je i da povlastice koje građani dobijaju na Telekomu služe da ne gledaju ove N1 i Nove S, što je „lagani recept za gušenje i poslednje dve nezavisne televizije“.

„Pitaću javno tužilaštvo da li je sav ovaj protok novca nije dovoljan osnov da pozovu Vladimira Lučića, da vidimo šta radi sa novcem građana, ovde ima osnova za istraživanje pranja novca jer neko novac građana, budući da je u pitanju državna kompanija, daje privatncima da bi se novac obrnuo, da bi se koristilo javno dobro kao što je nacionalna frekvencija, a da vam onda taj privatnik traži novac uvećan 11 puta.

„Očekujem da tužilaštvo za organizovani kriminal i borbu protiv pranja novca zakuca na vrata ili uputi poziv generalnom direktoru Telekoma Vladimiru Lučiću jer iz tog mesta vidim da ide ovaj scenario i da vidimo kako se upravlja državnim novcem da bi se ugasili slobodni mediji“, naglasila je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare