Tepić i Novaković: Nismo potpisali deklaraciju podrške kandidaturi Kosova u EU

Vesti 09. dec 202217:3114 komentara
Marinika Tepić
Izvor: Fonet/Zoran Mrđa

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) u Skupštini Srbije Marinika Tepić odbacila je navode medija da se ta stranka saglasila sa deklaracijom kojom se pruža podrška kandidaturi Kosova za prijem u članstvo Evropske unije, na Samitu socijaldemokratskih stranaka Evrope u Beču.

Pročitajte još

„Odmah smo se ogradili od teksta te deklaracije, u kojoj je naknadno pridodata rečenica o ovoj podršci kandidaturi Kosova. O tome smo odmah obavestili organizatore, s obzirom što je ta rečenica naknadno uneta, uoči samog potpisivanja deklaracije“, rekla je Tepić novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njenim rečima, prvobitan tekst deklaracije, sa kojim su se saglasili, odnosio se samo na viznu liberalizaciju za Kosovo, ističući da im je na samom potpisivanju predstavljen „drastično izmenjeni tekst“.

Ona je dodala da je politika te stranke prema Kosovu nepromenjena, da ne podržavaju njegovu nezavisnost i da se to neće promeniti.

Poslanik Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković, koji je takođe bio u Beču, ocenio je da je suštinski problem što se „politički protivnici vrlo lako targetiraju kao izdajnici naroda“ i da se zbog toga „lako animiraju i mediji koji su skloni tabloidnom izveštavanju“.

„Čak i kada ste potpuno posvećeni interesu svoje zemlje, ma gde bili, vi zapravo po povratku sigurno možete da računate da ćete morati da se pravdate i da ćete morati da odgovarate na napade koji su zaista neosnovani“, rekao je Novaković.

Komentari

Vaš komentar